Cyklokrosařka Nash ve Fiuggi nestačila jen na Vosovou. I v celkovém pořadí SP je druhá

Kateřina Nash obsadila druhé místo v závodě cyklokrosového Světového poháru ve Fiuggi. Po čtvrtém medailovém úspěchu v sezoně se devětatřicetiletá česká reprezentantka posunula v celkovém pořadí už na druhé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Nash (ČR) na trati před většinou českými fanoušky.

Kateřina Nash (ČR) na trati před většinou českými fanoušky. | Foto: Tomáš Adamec

V Itálii Nash prohrála jen s nizozemskou favoritkou Marianne Vosovou, jež se teprve v závěru minulého roku vrátila do SP. Sedminásobná mistryně světa vyhrála druhý závod za sebou, českou cyklistku porazila o 40 sekund.

Třetí skončila další Nizozemka Sophie de Boerová, která si tím s předstihem zajistila prvenství v seriálu. Desáté místo ve Fiuggi obsadila další česká závodnice Nikola Nosková.

Cyklokrosařka Nash vyhrála podruhé v kariéře závod SP v Namuru

Číst článek

Nash si i v novém roce udržela medailovou formu. Ten předchozí zakončila třetím místem v Heusden-Zolderu, předtím vyhrála v Namuru, takže v posledních třech pohárových závodech zkompletovala medailovou sbírku. Druhá už ale byla také hned v úvodu sezony v Las Vegas a jejím nejhorším výsledkem je čtvrté místo v Iowě.

Před posledním závodem SP za týden v nizozemském Hoogerheide ztrácí Nash na vedoucí De Boerovou nedostižných 93 bodů. Za vítězství se jich uděluje 80. Česká cyklokrosařka bude hájit druhé místo před Belgičankami Sanne Cantovou a Ellen van Loyovou, v dosahu je také Američanka Ellen Nobleová. Nash přitom absolvovala o dva závody méně než její soupeřky.

Závod mužů vyhrál belgický mistr světa Wout Van Aert. Zpočátku diktoval tempo jeho krajan a úřadující evropský šampion Toon Aerts, jenže pak při sjezdu na blátě chyboval a trefil ramenem strom. Zraněný musel odstoupit. Mistr republiky Michael Boroš skončil jako nejlepší ze čtyř Čechů patnáctý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme