Cyklokrosový Memoriál Radomíra Šimůnka vyhrál jeho syn

Jihočeský Tábor dnes se dnes klonil jménu Radomír Šimůnek. Čtyřnásobný mistr světa a nositel tohoto jména cyklokrosový svět v létě opustil, jeho syn triumfoval v závodě první kategorie UCI na jeho počest. Druhý skončil Němec Christoph Pfingsten a třetí Francouz Steve Chainel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklokros je pot a dřina v nevybíravých podmínkách.

Cyklokros je pot a dřina v nevybíravých podmínkách. | Foto: Tomáš Adamec

Radomír Šimůnek mladší prožíval těžké chvíle. Zejména před startem. ,,Já secítímnaprosto fantasticky. Diváky jsem slyšel na každém rohu, moc jim děkuji,“ vysoukal ze sebe pokračovatel slavného cyklokrosového rodu.

Spolu s ním v čele jezdil od začátku závodu Němec Christoph Pfingsten. Spolupráce, zdálo se, klapala na výbornou a oba jezdci nedali nikomu ze startovního pole šanci, aby se k vedoucí dvojici přiblížil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklokrosový Memoriál Radomíra Šimůnka vyhrál jeho syn

,,Ani jsem tak rychle vyrazit nechtěl. Kdyby to viděl táta, tak mi za to vynadá. Ale první tři kola jsem měl lehké nohy a hlavu, takže jsem si to mohl dovolit,“ říkal vítěz.

O motivaci a především nějakém nažhavení pro samotný měl Radomír Šimůnek už předem postaráno. ,,Nejtěžší chvíle byla na startu, mluvilo se hodně o tátovi, máma dostala kytku. To bylo hodně emotivní, ale pak se to uvolnilo a mohl jsem jet.“

Zkrátka, se startovním výstřelem vše z Radka spadlo a mohl se soustředit jen a jen na samotný závod.

,,Hodně pomáhá, když hned po startu zjistím, že mi to jede. Od další části sezóny si nic neslibuju. Domluvil jsem se se Zdeňkem Štybarem a Petrem Dlaskem, že pojedeme trénovat na Malorku. Snad potom budu ještě více konkurence schopný,“ uvedl vítězný Šimůnek.

To Zdeněk Štybar tentokrát na stupních vítězů chyběl. Skončil těsně pod nimi. Zklamání ale v jeho tváři znát rozhodně nebylo.

,,V tomto závodě jsem na to neměl. Den předtím jsem byl večer v belgické televizní show, do postele jsem se dostal v jednu v noci a v pět už vstával do letadla. To není úplně ideální příprava na závod. Ale bylo důležité, aby Radomír Šimůnek vyhrál Memoriál svého táty. Já z toho mám větší radost, než kdybych vyhrál já sám,“ svěřil se úřadující světový šampión.

,,Kdyžv úvodumluvili o Radomíru Šimůnkovi starším, tak jsme měli asi všichhni slzy v očích. Určitě měl radost se shora pozorovat, jak jeho synovi kouká v závodě světová špička téměř hodinu na záda,“ dodal závěrem Zdeněk Štybar.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme