Dálková plavkyně Silvie Rybářová vyhrála ročník maratonských závodů série Grand Prix

Není to tak dávno, co se ke konci srpna vraceli čeští plavci z mistrovství Evropy bez medaile, dnes ale už mohou opět slavit. Alespoň jedna z nich. Silvie Rybářová totiž vyhrála letošní sezonu maratonských závodů série Grand Prix, když svůj triumf potvrdila nedělním čtvrtým místem v závodě Capri-Neapol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silvie Rybářová v přípravě na závod ME na 25km

Silvie Rybářová v přípravě na závod ME na 25km | Foto: Michal Jurman

V legendárním plaveckém podniku, který se pořádá už 61 let, čekalo na závodníky celkem 36 těžkých kilometrů, úvod navíc komplikovaly velké vlny.

„Kluci na špici nastoupili a jejich první trhák se mi ještě pokusilo zachytit, ten druhý už ale ne, a tak jsem zůstala sama. Moje soupeřky, které jsem si měla hlídat, my navíc poodjely taky. Bylo to dnes neskutečně dlouhé a těžké,“ řekla Rybářová Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Silvií Rybářovou se po slavném závodě Capri-Neapol bavil Michal Jurman

Největší konkurentka brněnské rodačky, Argentinka Geijová doplavala druhá, což by Rybářové k celkovému triumfu mělo stačit. Na oficiální verdikt ale ještě stále čeká.

„S Pilar Geijo jsme se bodově vyrovnaly. Já jsem ale naštěstí vyhrála tři velké závody, zatímco ona jenom dva, což by mi mělo hrát do karet,“ prozradila Rybářová.

Atmosféra slavného závodu devětadvacetiletou plavkyni pohltila, ale během letošní série se už setkala i s lepší akcí. „Fanoušci jsou jak na startu, tak ve finiši. Jenže oproti závodu v Argentině je Capri-Neapol druhý level,“ přiznala.

Už příští rok se začnou plnit olympijské limity a o účast v Riu se na desetikilometrové trati popere i Rybářová.

„Kvalifikovat se v první části, tedy z prvních deseti míst, je teď pro českou plavkyni nereálné. Za dva roky na druhé kvalifikaci bude postupovat dalších deset závodnic a pak ještě pět, tam je to reálnější. Budu opravdu objíždět co nejvíce desetikilometrových tratí,“ plánuje Silvie Rybářová.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme