Další komplikace házenkářů na MS: Zranil se Jiří Motl

Házenkář Jiří Motl patří v posledních letech ke stálým členům české reprezentace. A hráč extraligových Lovosic nechybí ani na aktuálním mistrovství světa v Kataru. Moc radosti ale teď nemá, v zápase s Egyptem si totiž způsobil neobvyklé zranění malíčku na noze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Motl výrazně přispěl k postupu házenkářů na MS (ilustrační foto)

Jiří Motl výrazně přispěl k postupu házenkářů na MS (ilustrační foto) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Doktor si ze mě dělal srandu, že o mně napíše knížku. Nebylo to poprvé, co se mi před turnajem nebo během posledního tréninku něco stalo. K tomuhle zranění malíčku na noze říkal, že se s tím nikdy nesetkal,“ vysvětluje Jiří Motl.

Na malíčku u pravé nohy má totiž prasklé kloubní pouzdro. Zranění si způsobil nešťastným dopadem po střele. „Naštěstí se nepotvrdila nějaká zlomenina. Ale i tak, když doktor řekne 3 až 4 týdny, je to pro sportovce na nic,“ neskrývá levé křídlo české reprezentace zklamání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Doktor o mně napíše knížku, řiká Jiří Motl. Na MS se totiž opět zranil, jak zjistil reportér ČRo Mirko Vasić

Jiří Motl měl zdravotní problémy i před světovým šampionátem, z těch se sice dostal, jenže teď musí znovu odpočívat. „Musím to brát, jak to je. Když se o tom s klukama bavíme, zasmějeme se tomu. Je to takové zranění – nezranění,“ zlehčuje si situaci 30letý házenkář.

Na turnaj v Kataru si musel, stejně jako na minulé reprezentační akce, vzít dovolenou. Pracuje totiž na městském úřadu v Lovosicích jako informatik.

„Uvidím, až se vrátím zpátky do pracovního procesu. Po měsíci to bude nezvyk a bude trvat minimálně týden, než se s tím sžiju,“ směje se Jiří Motl.

Házenkáři poznali egyptské ‚peklo‘. Atmosféru si pochvaloval i kouč Kubeš

Číst článek

Nejhorší bude prý navyknout si znovu na běžný denní harmonogram. „Jde spíš o vstávání. Po zápasech neusnete dříve než ve 2 hodiny ráno, pak vstáváte později, většinou máme snídaně do deseti. Až se vrátím, posune se to zpět: Vstávání v půl sedmé a na sedmou v práci,“ plánuje.

V zaměstnání má Jiří Motl i fanouškovskou podporu, s přáteli a rodinou komunikuje hlavně přes sociální sítě. „Mám vzkazy na Facebooku. Známá z práce mi posílá fotky přes Whatsapp. Přítelkyně nafotila kluka v dresu, to mě potěšilo před zápasem,“ svěřuje se házenkář české reprezentace Jiří Motl.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme