Další těsná prohra. Házenkářky opouštěly palubovku se slzami v očích

České házenkářky si semifinále mistrovství Evropy nezahrají. Ani proti Rumunsku nezklamaly, jenže ve čtvrtfinálové skupině znovu prohrály - tentokrát 28:30. Národní tým celý zápas doháněl v Helsingborgu náskok soupeřek, nakonec ale nebyl daleko od remízy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zase těsně. České házenkářky prohrály o dvě branky

Zase těsně. České házenkářky prohrály o dvě branky | Foto: Alžběta Vejrosotová chf.cz

„Se zklamáním nebojuju, bojuju s něčím jiným, ale to je v pohodě,“ nebylo příliš do řeči trenérovi házenkářské reprezentace Janu Bašnému.

Bojoval s rozhodčími. Moc chtěl, aby české házenkářky uhrály alespoň bod, aby skončila série těsných porážek s favorizovanými soupeři. Možná i z nahromaděné frustrace v samotném závěru po sporném vyloučení Petry Adámkové vybuchl a litevské rozhodčí mu daly dvouminutový trest.

Přehrát

00:00 / 00:00

Házenkářkami i jejich trenérem po zápase s Rumunskem cloumaly emoce

Češky v té chvíli ztrácely na Rumunky jeden jediný gól, jenže ve dvojnásobném oslabení ještě jednou inkasovaly a opakoval se scénář minulých zápasů.

„Je to hrozné zklamání. Nebylo to tak, že by nás někdo hodně přehrál. Se všemi bojovaly, držely jsme krok,“ smutně poznamenala kapitánka české reprezentace Iveta Luzumová, za kterou procházely ostatní hráčky, často se slzami v očích.

„Je to na nás i vidět. Po zápasech brečíme, protože víme, že tu šanci máme. Vždycky prohrajeme tak, že je to strašně náročné pro psychiku,“ dodává.

Večer čeká české házenkářky jejich poslední utkání na turnaji. A také proti zatím neporaženým Norkám - úřadujícím mistryním Evropy i světa - chtějí potvrdit, že mohou konkurovat nejlepším týmům.

„Nebude to nic lehkého, Norky ještě neprohrály. Musíme se na ně připravit, koukneme se na video a dáme do toho všechno. Rozhodně nechceme odehrát zápas, jako bychom tu neměly co dělat,“ burcuje Iveta Luzumová.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme