Deblkanoisté Volf se Štěpánkem brzdí optimismus před ME

Kdyby se například fotbalový tým rozdělil při cestě do dějiště důležitého utkání na dvě party - novináři by se nestačili divit a usilovně by zkoušeli pátrat, co za tím asi je. Vodní slalomáři si ale podobný experiment občas mohou dovolit. Jako třeba naše reprezentační družstvo před mistrovstvím Evropy v Bratislavě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Štěpánek a Jaroslav Volf

Ondřej Štěpánek a Jaroslav Volf | Foto: Pavel Kvapilík

Každý závodník si mohl vybrat datum odjezdu podle toho, kolik tréninků chtěl ještě v dějišti evropského šampionátu stihnout a kolik času hodlal věnovat okukování svých soupeřů.

Pokud se týká samotné trati, tu dobře znají všichni čeští slalomáři. Ale projet si ji alespoň párkrát ještě předtím, než vypuknou boje o medaile, to je víceméně povinnost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Deblkanoisté Volf se Štěpánkem brzdí optimismus před ME

,,Voda tam má jiný charakter, než v Troji. Dráha v Batislavě má větší převýšení, je širší, je tam více vody," nechal se před odjezdem slyšet zkušený deblkanoista Jaroslav Volf.

Možná, že větší neznámou než samotný umělý kanál poblíž Bratislavy, je pro účastníky evropského šampionátu jejich momentální forma. Od rozloučení se Světovým pohárem - a to už je pěkných pár týdnů - termínová listina většině z nich nepřichystala žádnou těžkou prověrku.

,,V našem sportu se forma často mění, někomu se začne dařit, jinému přestane. Proto je těžké hodnotit formu před šampionátem, když jsme teď nejeli žádný závod," přiznává šéftrenér české reprezentace Jiří Pultera.

A jistě i proto by si uměl jaksepatří vážit každé medaile získané v individuálních soutěžích. O jednu takovou mají vážný zájem i deblkanoisté Volf a Štěpánek.

,,Letošní Světové poháry napověděly, že na medaile máme. Ale jiné závody naopak ukázaly, že špička je konkurenceschopná a nemusí nám to stačit ani na finále. Šance jsou otevřené a doufám, že nám to vyjde," přeje si Jaroslav Volf.

Nekoukáme, co kde létá

Ale i jeho dlouholetý parťák Ondřej Štěpánek ví, že o soupeřích a umístění se dá meditovat pouze na břehu. Při samotném závodě by to byl nemístný luxus.

,,Na to není čas, musíme se soustředit na branky. Před závodem si řekneme, jaké chceme jet kombinace a vše musíme dělat podle toho, jak jsme se domluvili," líčí Ondřej Štěpánek.

,,Myšlení závodníka se po projetí fotobuňkou zúží na takový tunel a na uvažování okolo není čas," doplňuje Jaroslav Volf.

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme