Dinosaurus má rok na změnu

Proč je český sport v takové neblahé situaci v jaké je? Napověděl už jen pohled do sálu nymburského sportovního centra, kam se svalila Valná hromada ČSTV. Tomáš Kohout na ní strávil celý den a okomentuje ji po svém.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý předseda Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Vladimír Srb (vlevo) a jeho nástupce Pavel Kořan

Bývalý předseda Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Vladimír Srb (vlevo) a jeho nástupce Pavel Kořan | Zdroj: ČTK

Věkový průměr delegátů komory tělovýchovných jednot a sportovních klubů ČSTV byl zhruba 60 let. Bez urážky k těm několika mladším ročníkům. Pánové si na tu slávu oprášili své parádní kravaty, jejich vzor mi připomnínal ten, který má na památeční fotce z počátku 80. let můj dědeček.

Rozhodně jim nechci křivdit a ubírat na zásluhách ani znalostech. Ale snad ani druhé křídlo - se zástupci svazů - se nemohlo orientovat v ekonomické diskusi pánů Teličky a Hušáka, která se hemžila slovy jako tranže, bondy a ebidta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak vidí volbu předsedy ČSTV reportér Tomáš Kohout

Stejné místo, stejní lidé, ale najednou úplně jiný svět - neříkám, že lepší - než když jsem si pár hodin před tím představoval při jedné z hodnotících zpráv, že takhle nějak asi vypadaly soudružské projevy před pár desítkami let. I s nastoupenou jednotkou a vřelými díky odstupujícímu předsedovi Srbovi. Ale když jsme u poklon, nejbizarnější stejně vysekl šéf Sazky Aleš Hušák.

Jeden hlas označil tuto valnou hromadu za panoptikum, o ČSTV samotném jsem četl trefné přirovnání k dinosaurovi. Ti byli také obrovití. Ale vyhynuli. Aby zánik do roka a do dne nepotkal i tuto organizaci, musí přestat nový předseda ČSTV povýšený z místopředsedy přesvědčovat o tom, že chce změny. Bude je muset udělat.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme