Do Českých Budějovic přijedou k zápasům Světové ligy Francouzi. Lákadlem je smečař Ngapeth

V Českých Budějovicích se dnes a zítra budou hrát dva zápasy Světové ligy volejbalistů. Česká reprezentace přivítá v Budvar aréně Francii. Trenér Zdeněk Šmejkal zve do hlediště zimního stadionu diváky na dobrý volejbal, na čtvrtý tým z mistrovství světa a také na velkou smečařskou osobnost Earvina Ngapetha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Ústí (v modrém) se snaží překonat ostravský blok.

Volejbalisté Ústí (v modrém) se snaží překonat ostravský blok. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Ngapeth je zajímavý nejen svým chováním, ale především hrou. Je to velká ikona francouzského volejbalu,“ uvedl Zdeněk Šmejkal.

Právě na hvězdného Ngapetha musí trenér Šmejkal svůj tým dokonale připravit. Spoléhat se bude především na 205 centrimetrů vysokého univerzála Jana Štokra. Ten má jasno v tom, že lídr skupiny v Českých Budějovicích nic nepodcení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér české reprezentace Zdeněk Šmejkal věří, že jeho svěřenci potrápí Francouze víc, než v předchozích duelech

„Je to pro ně i příprava na Final Four. Jak znám jejich trenéra, bude po nich šlapat stejně jako ve Francii,“ zmínil Jan Štokr dva zápasy v Poitiers a Tourcoingu. V obou český tým prohrál 0:3. Přesto trenér Šmejkal zaznamenal ve výkonech svého týmu stoupající tendenci.

„První zápas byl hodně ovlivněný naším cestováním, pak už jsme se trochu zkonsolidovali. Porážka je ale přece jenom porážka. V Čechách zkusíme Francouze víc potrápit,“ věří.

Pro dva zápasy v Českých Budějovicích udělal Šmejkal hned čtyři výrazné změny. Do sestavy přicházejí smečaři Vašíček a Fila, blokařskou formaci posílí Král a na post libera se vrací Martin Kryštof.

Jan Štokr slibuje divákům, že se celý tým popere se soupeřem minimálně natolik, aby fanoušci odcházeli ze zimního stadionu domů spokojení.

„Fanoušci v Budějovicích přišli vždycky zafandit. Čekám jejich podporu a doufám, že se jim odvděčíme hezkým volejbalem, nemusíme sice vyhrát, ale aspoň aby oni byli spokojení,“ přeje si.
Oba zápasy, páteční i sobotní, začnou v Budvar aréně v osmnáct hodin.

Kamil Jáša, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme