Do Kladna se po čtyřech letech vrací volejbalová extraliga

Kladenští volejbalisté si opět zahrají nejvyšší soutěž. Středočeský klub získal extraligovou licenci od Havířova, který v uplynulé sezoně skončil poslední a na další účast v lize nesehnal dost peněz. Havířov si v příští sezoně zahraje 2. ligu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbal. Ilustrační foto

Volejbal. Ilustrační foto | Foto: David Kubíček

„Nové vedení města vyjádřilo touhu mít na Kladně vrcholový volejbal a ptalo se nám, jestli jsme schopní uhrát soutěž sportovní cestou. Kádr ve druhé lize na to zkrátka výkonnostně neměl, ale objevila se šance převzít licenci od Havířova,“ vysvětluje majitel klubu a trenér Milan Fortuník.

„Tým v Havířově byl ve velkých investičních problémech a výměna soutěže s námi byla pro ně řešením, jak z krize ven. My jsme rádi, že nemusíme sestavovat tým, který by hrál o postup do nejvyšší soutěže s nejistým výsledkem a že se můžeme rovnou pokusit připravit družstvo na nejvyšší soutěž,“ dodal Fortuník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Kladna se vrací volejbalová extraliga, druholigový klub koupil licenci od Havířova, který na nejvyšší soutěž nesehnal dostatek finančních prostředků

Ten přišel do Kladna před třemi roky a snažil se znovu vybudovat klub, který před čtyřmi roky zkrachoval.

Začal pracovat s mládeží, poskládal tým pro druhou nejvyšší soutěž a plánoval, že do pěti let se pokusí probojovat mezi elitu. Teď se mu ale naskytla příležitost své plány urychlit a tak neváhal sáhnout do vlastní kapsy.

„Je logické, že se za nejvyšší soutěž platí. Zatím to jsou moje soukromé peníze. Místo nového automobilu mám extraligu,“ usmívá se Milan Fortuník. Když ale začne mluvit o tom, jak shání hráče pro extraligu na Kladně, úsměv z tváře mu mizí.

„Je pět minut po dvanácté na tvoření týmu a není jasné, jak silné mužstvo se nám povede sestavit. Bude to pro Kladno nultý ročník znovu v extralize a nebudeme okamžitě schopni hrát o medaile a získávat tituly.“

 

http://rovolley.cz/?p=3454

Posted by Volleyball.cz Kladno on 8. červen 2015

V nadcházející sezóně tak bude pro Kladno prioritou udržet extraligu i pro příští ročník. V tom už by mohl být kádr silnější s myšlenkami na příčky nejvyšší.

Aby se to ale podařilo, musí Milan Fortuník sehnat dostatečný počet partnerů. I proto nechce opustit myšlenku, se kterou do Kladna před pár lety přišel.

„Nechceme, aby byla v Kladně extraliga a nic za ní. Snažíme se uvést v život projekt, který částečně fungoval, a který by neměl zaštiťovat jenom kluky. Prostor by měla dostat i děvčata. Projekt by měl dávat prostor i hráčům beachvolejbalu, hráčům 4+2, mixům i amatérským šestkovým volejbalistům. Ale je jasné, že bez města Kladna bychom do toho nemohli jít. Je to největší partner,“ říká Milan Fortuník.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme