Do podolského bazénu zavítal olympijský vítěz Mellouli. Tunisana vystrašily Mickovy tréninky

Nebývá zvykem, aby se v Česku objevil olympijský vítěz z cizí země a chtěl trénovat s některým českým sportovcem. Pražské Podolí v těchto dnech hostí Oussamu Mellouliho. Tuniský reprezentant se v Pekingu v roce 2008 stal prvním africkým zlatým olympijským plavcem. A čest zatrénovat si s ním měl český reprezentant Jan Micka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

„Bazén je úžasný. Já jsem dosud nikdy neměl šanci trénovat nebo závodit v Česku, ale zatím se mi tu moc líbí a určitě se sem někdy vrátím,“ říkal Mellouli, kterého do Prahy zavedlo především plánované setkání se zlatýma rukama fyzioterapeuta Pavla Koláře.

„Krásná je i Praha, její historie. Tohle byla dobrá šance navštívit přátele, které tu mám, podívat se na tenhle bazén a na tenhle areál. Určitě se sem vrátím,“ plánuje urostlý plavec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plavec Oussama Mellouli byl překvapen obtížnosti tréninku, který si pro něj přichystal Jan Micka

Mellouli v Podolí poctivě dřel. Český reprezentant Jan Micka pro společný trénink naordinoval v tréninku dvacet dvousetmetrových úseků. A slavný Tunisan byl z takové dávky trošku překvapen.

„Trénink, co plaval včera, to bylo takové lážo plážo, ale plaval to rychle, odmakal to. Na dnešní sérii, kterou jsem vybral, mi trenérka dala dva motivy. Ta, co jsem vybral, mi přišla lehčí. Když jí Mellouli uviděl, tak se mu protočily panenky. Říkal, že je rád, že přežil,“ přibližoval Jan Micka společnou přípravu.

Český plavec zatím není ověnčen světovými tituly nebo olympijskými medailemi, zdravá sebedůvěra mu ale rozhodně nechybí. Na blížícím se mistrovství světa v ruské Kazani chce plavat čtyřstovku, osmistovku i patnáctistovku a možná i štafetu. Na všech tratích chce útočit na finále.

A učí se právě i od slavného Mellouliho, který je a vždycky chce být úspěšný. „To je cíl každého sportovce. Věřím aspoň v bronzovou medaili nebo…“ nechal Jan Micka větu o svých ambicích v souvislosti se světovým šampionátem nedokončenou.

 

#arenagrandprix #inspiredbywater #MyArena

Fotka zveřejněná uživatelem Oussama Mellouli (@ousmellouli),Čen 20, 2015 v 8:40 PDT

S Oussamou Melloulim se pak vydal do pražských ulic a trenérka Jaroslava Passerová se jen pousmála při otázce, jestli bude český borec čerpat inspiraci co do tréninkové píle a přístupu k plavání.

„Může být pro kluky vzorem, kam až to můžou dotáhnout,“ věří Jaroslava Passerová, že si její svěřenci vezmou z přípravy s Melloulim jen to nejlepší.

Tomáš Lörincz, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme