Do Velké ceny Monaka bude z pole position startovat Lewis Hamilton

Na třetí vítězství v řadě bude na okruhu v Monaku útočit zítra německý pilot Nico Rosberg. Do závodu bude startovat z druhé pozice, protože v kvalifikaci byl pomalejší než jeho stájový kolega Lewis Hamilton.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Monaka a bude tak startovat z pole position

Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Monaka a bude tak startovat z pole position | Zdroj: Reuters

Nico Rosberg bitvu s průběžně vedoucím mužem celkové seriálu Lewisem Hamiltonem prohrál spíše v hlavě, protože v závěrečném ostrém kole udělal obrovskou chybu.

Probrzdil svůj vůz a navíc s poničenými pneumatikami bude muset startovat do zítřejšího závodu. Nakonec i poslední kolo vzdal a neodjel ho naplno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vedoucí muž celkového seriálu formule 1 Lewis Hamilton bude startovat do Velké ceny Monaka z pole position

Největším propadákem kvalifikace na Velkou cenu Monaka byly výkony obou jezdců Williamsu. Brazilec Massa skončil až na 14. místě a Fin Bottas vyjede na trať, kde se dá jen těžko předjíždět, až jedenáctý.

Už výsledky kvalifikace naznačily, že se bude opět jednat o souboj jezdců Mercedesu. Na specifické, úzké městské trati totiž rozhoduje takzvaná trakce vozů, tedy schopnost přenést výkon motoru na pneumatiky. A to hlavně při výjezdu z pomalých zatáček, kterých je v Monaku hodně.

Tuto schopnost mají oba Mercedesy v malíčku, což dokázaly i na poslední Velké ceně v Barceloně. Takže jestli se nestane nějaké velké překvapení, o vítězi se rozhodne mezi Hamiltonem a Rosbergem.

Kvalifikace na Velkou cenu Monaka, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Monte Carlu:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:15,098, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,342, 3. Vettel (Něm./Ferrari) -0,751, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,943, 5. Kvjat (Rus./Red Bull) -1,084, 6. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,329, 7. Pérez (Mex./Force India) -1,710, 8. Sainz (Šp./Toro Rosso) -1,833, 9. Maldonado (Ven./Lotus) -1,848, 10. Verstappen (Niz./Toro Rosso) -1,859.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme