Do závodu F1 v Abú Zabí odstartuje z prvního místa Rosberg, vyhrál kvalifikaci

Boj o titul mistra světa v letošní sezoně F1 vrcholí. Kvalifikaci na poslední závod v Abú Zabí vyhrál Němec Nico Rosberg, který porazil svého týmového kolegu a největšího rivala v boji o titul Lewise Hamiltona. Ze třetího místa odstartuje Fin Valtteri Bottas z Williamsu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nico Rosberg má stále naději stát se mistrem světa, v Abú Zabí vyhrál kvalifikaci

Nico Rosberg má stále naději stát se mistrem světa, v Abú Zabí vyhrál kvalifikaci | Zdroj: Reuters

Týmový souboj stáje Mercedes v kvalifikaci posledního závodu vyhrál doposud druhý muž průběžného pořadí Nico Rosberg, dosavadního lídra Lewise Hamiltona porazil o 386 tisícin sekundy a na startu zítřejšího závodu bude stát na prvním místě.

Brit Hamilton byl sice rychlejší v prvních dvou částech třídílné kvalifikace, v rozhodující části ale dělal drobné chyby, zatímco neomylný Rosberg se i ve svém posledním kole zlepšil. Devětadvacetiletý Nemec letos vyhrál kvalifikaci už jedenáctkrát.

První 2 řady startovního roštu obsadí týmové dvojice. Za Rosbergem a Hamiltonem budou stát Vlatteri Bottas a Felipe Massa z Williamsu. Ve třetí řadě měli původně stát Red Bully Daniela Ricciarda a Sebastiana Vettela. Oba jezdci ale byli diskvalifikováni.

Zítřejší závod Abú Zabí bude posledním v letošním seriálu a je dvojnásobně bodově ohodnocen. Seriál vede Hamilton o 17 bodů před Rosbergem. Britovi stačí k jistotě titulu druhé místo. Pokud zítřejší závod vyhraje Rosberg, bude spoléhat na Hamiltonovo zaváhání, který by musel dojet nejlépe 3.

Kvalifikace na Velkou cenu Abú Zabí, závěrečný závod mistrovství světa vozů formule 1:
1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:40,480, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,386, 3. Bottas (Fin./Williams) -0,545, 4. Massa (Braz./Williams) -0,639, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,787, 6. Vettel (Něm./Red Bull) -1,413, 7. Kvjat (Rus./Toro Rosso) -1,428, 8. Button (Brit./McLaren) -1,484, 9. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,756, 10. Alonso (Šp./Ferrari) -2,386.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme