Dobře mi tak, kál se po sedmé příčce z evropského šampionátu judista Musil

Judista Jaromír Musil se postaral o dosud nejlepší výsledek české výpravy na evropském šampionátu. V hmotnostní kategorii do 81 kilogramů obsadil sedmé místo. K medaili ale byl opravdu blízko, a tak byl krátce po odchodu z tatami z výsledku zklamaný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Jaromír Musil.

Judista Jaromír Musil. | Zdroj: ČTK

„V podstatě všichni soupeři, co jsem tady měl, byli k poražení. Ale dobře mi tak,“ oddechoval po utkání s Moldavanem Duminicou Jaromír Musil.

Ten mu podle jeho slov neseděl. „A se Švédem jsem to měl vyhraný a udělal jsem chybu. Prohrané zápasy mě opravdu mrzí,“ litoval Musil.

Přehrát

00:00 / 00:00

V podstatě všichni soupeři, co jsem tady měl, byli k poražení, ví judista Jaromír Musil

V Kazani přitom vyrovnal svůj nejlepší výsledek na evropském šampionátu. Sedmý byl už jen před pěti lety v Istanbulu, výš nikdy.

„Sedmé místo jako takové je pěkné. Nicméně podle toho, jak se to vyvíjelo, to bylo minimum, které jsem splnil. Před týdnem jsem si říkal, že sedmička by byla krásná. Ale když jsem viděl svojí formu, tak mě to mrzí,“ dodal český judista do 81 kilogramů.

Zklamání Jaromíra Musila se ale nedá srovnat s tím, které prožíval na mistrovství Evropy jeho jmenovec Ježek.

Dopředu hlásil, že právě v Kazani bude chtít posbírat dostatečné množství bodů, aby se mohl těšit na olympijský turnaj.

Jenže hned v prvním kole hmotnostní kategorie do 73 kilogramů prohrál v nastaveném čase s Němcem Igorem Wandtkem.

„Strašně mě mrzí tahle prohra, protože to byla asi opravdu moje poslední Evropa. Nechtěl jsem, aby to skončilo takhle. Myslím si, že jsem na něj měl fyzicky, ač jsem byl po viróze a alergii. Věřil jsem si, ale ztratil jsem hodně bodů. Nevím, jak to bude pokračovat dál. Musíme myslet pozitivně, jsou přede mnou poslední dva turnaje a 14. května v pět hodin bude vyřešeno, jestli budeme slavit, nebo pít na žal,“ rozplývá se Ježkovi sen o olympijském Riu.

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme