Drahá lež Lochteho. Americký plavec nesmí deset měsíců závodit, zaplatí pokutu a ztrácí sponzory

Americký plavec Ryan Lochte nesmí kvůli vymyšlené historce o přepadení během olympijských her v Riu deset měsíců závodit. Přijde tak i o červencové mistrovství světa v Budapešti. O suspendaci šestinásobného olympijského vítěze a majitele 27 medailí z MS informují americká média, kratší trest dostali i tři Lochteho reprezentační kolegové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký plavec Ryan Lochte

Americký plavec Ryan Lochte | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý Lochte v Riu vybojoval jedno zlato ve štafetě a rozšířil svou sbírku z OH na dvanáct medailí.

Po skončení plaveckých soutěží oznámil, že se stal s několika jinými americkými plavci obětí přepadení, při němž na ně lupiči převlečení za policisty mířili pistolí.

Později však vyšlo najevo, že se plavci dopustili vandalství na čerpací stanici, kde se dostali do konfliktu s ochrankou. Historkou o přepadení se jen snažili odvrátit pozornost.

Lochte přiznal, že byl při incidentu opilý, což zapříčinilo konflikt. Za své chování se pak omluvil. Brazílii byl však obžalován z falešného nahlášení zločinu, za což mu hrozí pokuta, ale také až osmnáctiměsíční vězení.

Po návratu do USA ztratil několik sponzorů a dohromady kvůli tomu přišel o více než milion dolarů. Aféru také vyšetřuje disciplinární komise Mezinárodního olympijského výboru.

Podle informací USA Today nebo CNN mají zastavenou činnost i Lochteho kumpáni Gunnar Bentz, Jack Conger a James Feigen, jejichž trest by měl trvat čtyři měsíce. Americký plavecký svaz i olympijský výbor USA by se měly oficiálně vyjádřit během dneška.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme