Dráhový cyklista Bábek je mistrem Evropy v keirinu

Dráhový cyklista Tomáš Bábek vyhrál na mistrovství Evropy v Paříži keirin a navázal na loňské zlato Pavla Kelemena v téže disciplíně. Pro českou dráhovou cyklistiku je to čtvrtý evropský titul od premiérového šampionátu před šesti lety. Robin Wagner dojel v malém finále druhý a celkově obsadil osmé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dráhoví cyklisté (ilustrační fotografie)

Dráhoví cyklisté (ilustrační fotografie) | Foto: commons.wikimedia.org

Bábek už v Paříži získal bronz na kilometru s pevným startem, stejnou medaili vybojoval i Jiří Hochmann ve vyřazovacím závodu.

O cenný kov budou v neděli usilovat ještě Martin Bláha s Vojtěchem Hačeckým v bodovacím závodu dvojic. Co do počtu medailí je letošní šampionát už nyní nejúspěšnější v historii.

Devětadvacetiletý závodník Dukly Brno Bábek byl dnes nejrychlejší v rozjížďce i v semifinále. Ve finále si vylosoval zadní pozici a výhodu maximálně využil. Nedlouho po odstoupení vodiče se dostal do čela a vedení udržel před dotírajícím Ukrajincem Andrijem Vynokurovem až do cíle.

Bábek před osmi lety vybojoval bronz na kilometru na ME do 23 let a v témže roce se jako člen družstva v týmovém sprintu zúčastnil olympijských her v Pekingu. O tři roky později málem přišel o život, když byl po srážce s automobilem tři dny v kómatu. Dokázal se však k závodění vrátit a na loňském ME obsadil při triumfu oddílového kolegy Kelemena v keirinu šesté místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme