Druhou etapu TdF ovládl Greipel. Bárta vyhrál sprinterskou prémii

Druhou etapu Tour de France vyhrál v závěrečném spurtu André Greipel z týmu Lotto, žlutý trikot ale získal Fabian Cancellara. Velcí favorité na celkové pořadí Nairo Quintana a Vincenzo Nibali ztratili více než minutu na konkurenty Frooma či Contadora. První polovinu etapy strávil v čele Jan Bárta, který si spravil chuť po včerejšku a vyhrál sprinterskou prémii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

André Greipel se raduje na podiu po vítězství v 6. etapě Tour de France

André Greipel se raduje na podiu po vítězství v 6. etapě Tour de France | Zdroj: Reuters

Hned po startu 166 kilometrů se do úniku vydala čtyřčlenná skupina, ve které byl nejaktivnější Jan Bárta. 30letý jezdec stáje Bora-Argon strávil v úniku přes 100 kilometrů a spravil si chuť po včerejší nepodařené časovce. V polovině etapy vyhrál sprinterskou prémii a připsal si 20 bodů v boji o zelený dres.

60 kilometrů před cílem peloton únik zlikvidoval a jednotlivé týmy si začaly připravovat pozice. Ve větrném a deštivém počasí na pobřeží Severního moře byl hodně vidět Zdeněk Štybar, který pracoval pro týmového spurtera týmu Etixx – Quick-Step Marka Cavendishe.

Hlavní pole se roztrhalo a v úvodní skupině zůstali z hlavních favoritů jen lídři Tinkoff-Saxo a Sky Alberto Contador a Chris Froome, naopak Nibali z Astany a Quintana z Movistaru nabrali ztrátu. Obhájce loňského prvenství Nibaliho navíc zpomalil defekt 25 kilometrů před cílem.

Těžká a stresující etapa, hodnotí Štybar. Vadí mu kočárky na silnici

Číst článek

V závěrečném spurtu byl nejrychlejší Němec André Greipel, který porazil Petera Sagana. Na třetí místo se vklínil Fabian Cancellara, který díky bonifikačním vteřinám a dobře zajeté včerejší časovce získal žlutý trikot. Vede o 3 sekundy před Tonym Martinem

V první skupině dojeli i Zdeněk Štybar a Roman Kreuziger, kteří se posunuli na 12., respektive 16. místo. Ve druhé skupině dojel Leopold König, který průběžně na 32. místě ztrácí přes dvě minuty.

Le Tour de France on Twitter

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme