Durant myslel při odchodu z Oklahomy na sebe. Chci vyhrávat, hlásí basketbalista před startem NBA

Už několik let je velkou hvězdou NBA, stvrdit svůj status mistrovským titulem ale za devět sezon zatím nedokázal. Před tou další, která odstartuje už v noci na středu, tak Kevin Durant opustil tým Oklahomy City Thunder, jenž ho draftoval, a podepsal úspěšnějšímu konkurentovi Golden State Warriors.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Durant v barvách Golden State

Kevin Durant v barvách Golden State | Zdroj: Reuters

Až ve finále NBA začíná opravdová sezona. Oblíbená hláška zámořských reportérů může znít jako klišé, ale je pravda, že bez postupu do závěrečné série soutěže mistrovské prsteny nelze získat.

A Kevin Durant hrál doposud finálová utkání jen jednou a neúspěšně. I proto přestoupil do týmu Golden State Warriors, předloňského vítěze a druhého celku posledního ročníku, který Durantovu Oklahomu letos v květnu z play-off vyřadil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po odchodu Kevina Duranta začali fanoušci Oklahomy hromadně pálit dresy a novináři pro změnu zpochybňovat odkaz obávaného střelce

„Rozhodoval jsem se podle sebe a ne podle toho, jestli můj přestup bude někomu líto nebo mu bude vadit. Zamyslel jsem se nad tím, co je pro mě nejlepší jako hráče a člověka, a vyšli mi z toho Warriors. Teď jim chci pomoct vyhrávat,“ prohlásil Durant.

Po jeho odchodu začali fanoušci Oklahomy hromadně pálit dresy a novináři pro změnu zpochybňovat odkaz obávaného střelce. „Michael Jordan chtěl ty nejlepší hráče porážet, ne s nimi hrát,“ slýchává Durant.

„Já tomu vlastně rozumím. Jakmile mi něco nevyjde, hned budu v titulcích. Celý náš tým je teď pod drobnohledem, ale je to součást naší práce, proto nás tak dobře platí,“ podotkl osmadvacetiletý basketbalista.

Kevin Durant hájí svoji volbu jako řádný profesionál. A tím beze sporu je – vždyť jeho kariérní průměr je více než 27 bodů na zápas. Teď už chce sbírat ale hlavně tituly. Na cestu za tím prvním vstoupí s týmem Golden State proti San Antoniu v noci na středu, kdy nová sezona NBA začíná.

Marek Augustin, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme