'Eskymák' Hoškovou nezastavil, smůlu si vybrala už v kvalifikaci

Domácí voda českým slalomářům svědčí. Na Světovém poháru v pražské Troji postoupilo do semifinále všech 18 českých lodí. Některé snáze, některé obtížněji a některé i docela komicky. Do této poslední kategorie patří kanoistka Kateřina Hošková, která fanouškům nechtěně předvedla eskymácký obrat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Hošková do semifinále postoupila i přes eskymácký obrat na trati

Kateřina Hošková do semifinále postoupila i přes eskymácký obrat na trati | Foto: Vojtěch Man

„Dala jsem protináklon do válce, to se nesmí. Může se dát, ale malý, já ho udělala moc velký,“ vysvětlovala svou chybu Kateřina Hošková s rošťáckým úsměvem, jakoby udělala něco zakázaného spíše ve škole než na vodě.

Pod hladinou to přirozeně tak humorné nebylo. „Málem se mi roztrhlo srdce. Když jsem se zvedla, tak jsem vůbec nevěděla, kde jsem, ale rychle jsem se zorientovala a jela jsem dolů.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Eskymácký obrat na trati měl pro Kateřinu Hoškovou i výhody, prozradila je reportérovi Čro Janu Suchanovi

Na mistrovství světa v roce 2011 ve slovenském Čunovu to zvládla zkušená kanoistka ještě rychleji, a tak i s eskymáckým obratem získala zlato. Teď jí to v kvalifikaci stačilo na 14. místo, tedy těsný postup. Proto si mohla oddechnout, že ji něco podobného nepotkalo v semifinále či finále.

„Když jsem projela cílem, řekla jsem si, že je dobře, že jsem se převrátila teď a vybrala si to. Navíc nerada startuju z prvního místa. Jířa Prskavec to miluje, já to spíš nesnáším, takže jsem ráda, že pojedu zezadu,“ našla pozitivum úřadující vítězka pořadí Světového poháru.

„Už si radši neplánuju, jak budu. Chtěla bych jet dobře, když pojedu dobře, bude i dobrý výsledek,“ věří Kateřina Hošková.

Finálový blok kanoistů, kanoistek a kajakářů začne v půl jedné a celý ho v přímém přenosu odvysílá Český rozhlas Sport na našem webu a v mobilní aplikaci iRadio.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme