Euforie, ale i zdravotní problémy a úmrtí blízkých, i tím si prošel Hradilek od posledního startu v Troji

V Troji je Vavřinec Hradilek jako doma. Tady z něj vyrostl elitní vodní slalomář, tady zažil asi nejeuforičtější chvíli kariéry, když se jako první český kajakář stal mistrem světa. Od pražského šampionátu v září 2013 ale na Vltavě nastoupil do ostrého závodu až dnes a zažil drobné déjà vu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vavřinec Hradilek bojuje na trati slalomu v pražské Troji

Vavřinec Hradilek bojuje na trati slalomu v pražské Troji | Zdroj: ČTK

Něco podobného jako teď v kvalifikaci Světového poháru slyšel Vavřinec Hradilek i v semifinále mistrovství světa. V obou případech inkasoval padesátisekundovou penalizaci a podle svého dojmu od té samé rozhodčí.

„Všiml jsem si jí při prohlídce trati (úsměv). Asi chce opravdu dokázat, že jsem tu padesátku měl,“ říkal Vavřinec Hradilek krátce po dojezdu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Od dva roky staré mistrovské jízdy si Vavřinec Hradilek prošel krušnými okamžiky. Teď v Troji usiluje o úspěch ve Světovém poháru

Video pak znovu ukázalo, že stříbrný olympijský medailista branku projel podle pravidel, a tak nepopulární padesátka zase zmizela.

Teď si zatím v Troji zajistil jen účast v sobotním semifinále Světového poháru, před necelými dvěma lety po škrtnutí sporné penalizace prošel do finále mistrovství světa a v něm pak získal zlato. Tehdy byl v obrovské euforii, kterou si snadno vybaví, protože si ji pravidelně připomíná.

„Dost často chodím na motivační besedy a přednášky. Ta jízda se stala oblíbenou, takže se tam hodně pouští. Vzpomínky, zážitek a pocit z ní, to je nejvíc. Bylo to fantastické, nikdy už to nezažiju, ale chtěl bych se k tomu aspoň přiblížit,“ přál by si.

Všichni čeští kanoisté, kanoistky i kajakáři, kteří byli ve hře v dopoledních kvalifikacích v úvodním závodu Světového poháru v Praze, postoupili do semifinále.

Loni v Praze k tomu Vavřinec Hradilek ani nedostal příležitost, zranění krku ho vůbec nepustilo na start. Před měsícem měl zase vážnou autonehodu, teď už se ale cítí v pořádku.

„O zranění, vlastně o celkovém zdravotním stavu nechci mluvit. Je to hodně ošemetné. Teď řeknu, že jsem v pohodě a spadne na mě strom… Cítím se teď dobře, byl jsem trochu nachlazený, ale tělo funguje,“ objasnil.

 

Racing for #LuLu Miss u Love u ! #planetcanoe #icfslalom

Fotka zveřejněná uživatelem Vávra Hradilek (@vavrovo_kayak),Čen 19, 2015 v 2:58 PDT

Zdravotní problémy ale nejsou to jediné, co Vavřince Hradilka od zlatého mistrovství světa postihlo. Přišel také o několik blízkých, a tak není vždycky jednoduché se soustředit jen na sport.

„Poslední týdny mi přijdou hodně náročné, ať už co se týká vody, tak života okolo. Na sport se soustředím, ale občas je fakt těžké se do toho dokopat,“ přiznal 28letý slalomář.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme