Euforii odstartovala trojka v poslední sekundě. Stejskalová byla jako v transu

Lepší vstup do osmifinále mistrovství Evropy si snad české basketbalistky ani nemohly přát. V maďarském Debrecínu porazily jednoho z aspirantů na medaile Bělorusko 73:70. Soupeřky přitom dokázaly před čtvrtou sirénou vymazat sedmibodové manko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší střelkyně českého družstva v úvodním utkání ME Michaela Stejskalová

Nejlepší střelkyně českého družstva v úvodním utkání ME Michaela Stejskalová | Foto: Václav Mudra/ ČBF

Český tým měl ovšem k dobru poslední útok. S 25 body nejlepší česká hráčka zápasu Kateřina Elhotová přenechala ještě míč Aleně Hanušové, která trojkou v poslední sekundě definitivně rozhodla.

Odstartovala tím obrovskou radost celého mužstva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle basketbalistky Michaley Stejskalové vyhovují českému týmu spíše zápasy proti silnějším týmům

„Byla jsem jako v transu, když letěl míč na koš, tak jsem se i na chvíli otočila. Pak jsem viděla, jak všichni skákali a běželi za Álou. Byl to zatím asi můj nejšťastnější moment na hřišti, tohle jsem ještě nezažila,“ přiznala Michaela Stejskalová.

Věděla zároveň, že tým potřeboval zápas vyhrát. „Chceme vyhrát všechny tři zápasy, potřebovali jsme se odrazit. Jsem pyšná, že jsme to dokázaly,“ dodala osmadvacetiletá křídelnice.

Pravdou ovšem je, že právě proti lepším soupeřkám se české basketbalistky umí vyhecovat a maximálně soustředit. Na rozdíl od papírově slabších protivníků.

Basketbalistky porazily na ME Bělorusko, vítězná trojka přišla v poslední sekundě

Číst článek

„Když soupeřky hrají dobrý basket, tak se nám do toho jde lépe, než když není tým papírově tak silný, a hraje takové hatlapatla,“ připouští Stejskalová, jejíž výraz se zřejmě zapíše do basketbalové historie.

Stejně jako počin trenéra Lubora Blažka na tiskové konferenci. Otázka jednoho z novinářů totiž mířila právě k vydařenému závěru ze strany jeho svěřenkyň. I ke správně zvolenému oddychovému času.

Vítězná trojka Aleny Hanušové v poslední sekundě:

„Musím přiznat, že jsme to takhle přesně zahrát chtěli. Pravdou ale je, že to proběhlo trošku jinak, v tom je basketbal krásný. Důležitý byl time out, při kterém jsme se mohli zklidnit,“ upřesnil český trenér.

Pro postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy Češky udělaly důležitý, ne ovšem rozhodující krok. Pomalu už musí myslet na páteční zápas s Řeckem.

„Máme kliku, že máme den pauzu. Vypneme, potrénujeme a začneme se pomalu, ale jistě na Řekyně připravovat,“ uvedla autorky rozhodující trojky Alena Hanušová.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme