Evropské hry žijí na sociálních sítích, Češi komunikují s fanoušky i rodinami

Čeští sportovci na probíhajících Evropských hrách zdárně pokračují v tom, co načali hlavně jejich reprezentační kolegové na olympijských hrách v Soči. Řeč je o komunikaci s fanoušky na sociálních sítích, které vzdálenost tří tisíc kilometrů mezi Baku a Prahou hodně relativizují. S českým týmem tak pomyslně drží palce v Ázerbájdžánu i ti, kteří sledují dění z Evropských her z pohodlí svého pokoje. Mezi nimi třeba cyklista Roman Kreuziger nebo krasobruslař Tomáš Verner.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa začal fotit už před odletem do Baku na letišti v Praze

Martin Fuksa začal fotit už před odletem do Baku na letišti v Praze | Foto: ČOV

Rychlostní kanoista Martin Fuksa vystoupal na Evropských hrách na stříbrný stupínek a po slavnostním ceremoniálu otočil svůj telefon na všechny tři medailisty.

Jeho tzv. selfie následně zaplnilo doslova celý internet. Nymburský rodák je v Ázerbájdžánu snad vůbec nejaktivnějším z českého týmu na sociálních sítích, ostatní mu ale už také zdatně konkurují.

„Sociální sítě využíváme hodně. Na facebook nebo instagram dáváme videa i fotky,“ usmívá se plážová volejbalistka Martina Jakubšová, která, s kolegyní Dianou Žolnerčíkovou, dobře ví, že život na sociálních sítích není dnes jen otázkou zábavy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na téma českých sportovců a jejich aktivitě na sociálních sítích se v dějišti Evropských her zaměřil Michal Jurman

Sportovci přes různé aplikace totiž mohou výrazně pomoci i sami sobě. Skrze facebookový profil ČOV, který má dosah jako středně velký deník, to dnes platí už stoprocentně.

„V tuto chvíli máme 290 tisíc fanoušků, což je v Evropě ze všech olympijských výborů druhým nejlepším výsledkem. Před námi jsou o parník Angličané s milionem fanoušků. Nicméně jsme předběhli i Francii či Německo,“ poukazuje za ČOV Alexandr Kliment na to, že jakousi pomyslnou stříbrnou medaili si česká výprava na sociálních sítích už připsala.

Vlajkonoš české výpravy Tomáš Svoboda se svými reprezentačními kolegy | Foto: ČOV

A nakročila k ní vlastně už loni na posledních olympijských hrách v Soči, které byly v uvozovkách právě „hrami sociálních sítí“.

Právě v Rusku rozkvetl do plné krásy fenomén selfie českých sportovců, kterému co do oblíbenosti dominovala fotka přejídající se Evy Samkové se syslími tvářemi. Také členové výpravy na Evropských hrách už začali v tomto směru sbírat sympatie fanoušků.

„Největší úspěch má zatím fotka českých plavců a plavkyň, ale i další posty jsou úspěšné. Obrovský úspěch měla i fotka gymnastek, které vzaly vlajku a napsaly na ni jméno Věra,“ podotkl Kliment s tím, že obrazová zdravice Věře Čáslavské oslovila v Česku asi 180 tisíc lidí.

 

Zatím trénují v pražském Podolí, už ve čtvrtek ale vyráží na Evropské hry do Baku. Držte našim plavcům a plavkyním...

Posted by Český olympijský tým on 17. červen 2015


Podobně silná odezva ale navíc putuje od fanoušků i směrem do Ázerbájdžánu.

„Po včerejší porážce jsme byly smutné, ale když nám napsal někdo z rodiny nebo z kamarádů, abychom to hodily za hlavu, tak mě samotnou to hrozně nakoplo,“ pochvaluje si beachvolejbalistka Martina Jakubšová, která kvituje i to, že Evropské hry nedoprovázejí, co se týká sociálních sítí, tak striktní pravidla jako olympijské hry.

Sportovci mohu natáčet i sdílet videa přímo z olympijské vesnice, což v Soči rozhodně nešlo. Své o tom ví třeba hokejista Jaromír Jágr.

„Jardo, v Soči jsi měl problém, když si v olympijské jídelně natáčel videa. Za český olympijský tým ti slibujeme, že v Pchjongčchangu se porveme za to, aby sis tam mohl natáčet videa a dávat je na facebook. Teď musíš ale podpořit naše borce v Baku,“ vzkazuje s nadsázkou za ČOV Alexandr Kliment.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme