Evropské hvězdy stolního tenisu se představí v Ostravě

Ostrava bude od soboty hlavním městem evropského stolního tenisu. Mistrovství Evropy ustoupili i hokejisté Vítkovic, kteří i z tohoto důvodu sehrají své první čtyři extraligové zápasy v azylu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Korbel

Petr Korbel | Foto: www.pingpong.cz

Na ploše ČEZ Arény stojí sedmnáct stolů. Dalších čtyřiadvacet jich najdete ve vedlejší multifunkční hale, která slouží jako tréninková. Místo ledu se člověk prochází po taraflexu. Ale pozor, nejde o povrch, na kterém hrají pravidelně v Ostravě tenisté Davis Cup.

"Rozdíl je v barvě i tloušťce a v povrchové úpravě. Tenisté ho mají hladší, stolní tenisté více vroubkovaný," říká ředitel mistrovství Evropy Nikolas Endál.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Ostravě začne o víkendu mistrovství Evropy ve stolním tenise

Položení pěti tisíců metrů čtverečních taraflexu zabralo dva dny. A právě zde se vyskytl zatím jediný problém, který organizátory potrápil.

"Na taraflexu, který je v ČEZ aréně, nám nedržela klasická lepící páska na dřevo, protože povrch je plastový. V průběhu pár hodin nám společnost, která má lepení taraflexu na starosti, letecky dopravila novou pásku," popsal problém Nikolas Endál.

Expresní letecká přeprava se stala v tento okamžik životně důležitou, protože podobný druh oboustranně lepící pásky se u nás nevyrábí. Více než 300 hráčů a hráček ze čtyřiceti zemí si poprvé podmínky ČEZ Arény vyzkouší v pátek dopoledne. Češi tuto možnost měli už ve středu i ve čtvrtek. To je jedna z mála výhod pořádající země.

"Měla jsem nějaké informace, že stoly nejsou v dobrém stavu, ale byla jsem příjemně překvapená. Míčky na nich skákaly celkem slušně," svěřila se se svými prvními dojmy Renáta Štrbíková. Trénovat v hale o dva dny dříve než všichni ostatní je velkou výhodou.

"Člověk si na halu musí zvyknout, protože je větší. Míčky ve vzduchu létají pomaleji, což je výhoda pro obranáře, kteří tak mají více času. S halou jsem celkově spokojená," zhodnotila dějiště mistrovství Evropy Renáta Štrbíková.

Alena Benešová, Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme