Extrémní skokan do vody Michal Navrátil postoupil na MS do finále

Český extrémní skokan do vody Michal Navrátil je zatím v polovině soutěže mistrovství světa plaveckých sportů na 9. místě, když ho od medailí dělí 25 bodů. Ve středečním finále už si nesmí dovolit při letu z výšky 27 metrů sebemenší chybičku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Navrátil chce úspěšnou sezónu završit v Thajsku

Michal Navrátil chce úspěšnou sezónu završit v Thajsku | Foto: Martin Sidorjak

Úvodní tři skoky zvládl v Kazani se skóre přes 324 bodů. Na jeho oblíbeném posledním skoku ze stojky ho mrzelo nižší bodové ohodnocení, po kterém se propadl z 6. místa na deváté.

„Škoda, mohl jsem mít větší bodový náskok. Teď jsme všichni u sebe, takže bude záležet na každé malinkaté chybičce. Štve mě, že jsem mohl být vytažený víc a mohl si dovolit třeba ztratit nebo ještě víc ostatním utéct,“ říkal po kvalifikaci Navrátil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Extrémní skokan do vody Michal Navrátil zvládl na mistrovství světa kvalifikaci a postoupil do finále, mrzel ho pouze nevydařený poslední skok

Poslední nevydařený skok českého highdivera skutečně mrzí, ale o chybičce, za kterou mu rozhodčí dali menší bodové hodnocení, dobře ví.

„Už jsem ztrácel energii. Začalo trochu foukat ze strany, nepodařil se mi odraz a měl jsem trošku problémy ve vzduchu. Nakonec jsem to dotočil jen taktak na nohy a nechal jsem tam bradu. Proto jsem dostal sedm bodů od rozhodčích,“ vysvětlil Michal Navrátil.

Na finále chystá Navrátil nový skok, kterým chce překvapit soupeře. Jedná se o trojité salto s dvěma a půl vruty. Nejdříve ho ale musí pořádně zvládnout v tréninku.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme