Finále MS v basketbalu budou hrát USA a Turecko

O titul na světovém basketbalovém šampionátu se v tureckém Istanbulu střetnou výběry Spojených států a Turecka. Rozhodly o tom čtvrtfinálové výsledky, když USA porazily Litvu 89:74 a Turecko zvítězilo nad Srbskem 83:82.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američan Kevin Durant se raduje z branky

Američan Kevin Durant se raduje z branky | Zdroj: ČTK

Spojené státy těžily s výborné podkošové hry, ze které hned v první čtvrtině vybojovaly rozhodující náskok. Ze stavu 10:11 totiž američtí hráči otočili na 23:12 a tím duel prakticky rozhodli.

Napínavější byl duel mezi Tureckem a Srbskem. V něm si Srbové už od úvodních minut udržovali mírný náskok, ale Turci stále drželi krok. Pět minut před koncem byl náskok dokonce 72:64, ale poté Srbové několika nepřesnými pokusy rozehrávače Teodosiće darovali soupeři míč a rázem prohrávali 75:78.

V závěru ale Srbové vyrovnali a v posledních dvaceti sekundách strhli vedení na svou stranu. Jenže domácí Turci si vzali oddechový čas a hnáni plnou halou dali 5 desetin sekundy před koncem rozhodující koš a zvítězili 83:82.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme