Florbalisté si poradili s Dány a po výsledku 5:1 postupují do semifinále MS

Čeští florbalisté postoupili mezi nejlepší čtyři týmy mistrovství světa ve Švédsku. Svěřenci Radima Cepka a Zdeňka Skružného porazili ve čtvrtfinále Dánsko 5:1 a můžou se tak chystat na boj o finále, ve kterém nastoupí proti výběru Finska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté se radují z gólu do sítě Dánska

Čeští florbalisté se radují z gólu do sítě Dánska | Foto: Martin Fousek

Do branky českého týmu nastoupil stejně jako proti Estonsku Barák, práce měl však méně než jeho dánský protějšek Wede.

Češi byli totiž od první minuty jasně lepším týmem na hřišti. V úvodní třetině ale své snažení korunovali pouze jedinou branku, o kterou se zasloužil Patrik Suchánek.

„Dánové bránili od půlky, zápas jsme kontrolovali. Soupeř jenom bránil, nechtěl hrát florbal. Jsme v semifinále, a to je důležité,“ hodnotil čtvrtfinálový výkon pro Radiožurnál útočník Milan Tomašík.

Na Finy s rychlými brejky. Máme je jedny z nejlepších na světě, burcuje Podhráský

Číst článek

Rozhodujícím dějstvím čtvrtfinále byla druhá dvacetiminutovka. V té se hráči v bílém gólově prosadili hned čtyřikrát. Mezi střelce se zapsali postupně Podhráský, Tokoš, Jendrišák a Jelínek. Za soupeře snižoval těsně před přestávkou Jensen.

Do konce zápasu už české mužstvo mohlo šetřit síly na sobotní semifinále, v němž ve 13.00 nastoupí proti favorizovaným Finům.

Mistrovství světa florbalistů v Göteborgu:

Čtvrtfinále:


ČR - Dánsko 5:1 (1:0, 4:1, 0:0)


Branky a nahrávky:
12. Suchánek (Veltšmíd), 21. Podhráský (Jendrišák), 26. Tokoš (Sladký), 28. Jendrišák (Deutsch), 32. Jelínek (Ondrušek) - 39. B. Jensen (Krogsgaard). Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 2098.
Sestava ČR: Barák - Deutsch (35. Heřmanský), Podhráský, Veltšmíd, Suchánek, Jelínek, Sýkora - Curney, Jendrišák, Natov - Tokoš, Tomašík, Sladký - Dóža, Mikeš, Ondrušek - od 41. navíc Fridrich, Zozulák. Trenéři: Radim Cepek a Zdeněk Skružný.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme