Florbalistky mají před MS vysoké cíle, chtějí minimálně do semifinále

Sobotním utkáním proti Lotyšsku vstoupí české florbalistky do jubilejního desátého mistrovství světa. Ve finském Tampere chtějí svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského potvrdit příslušnost k absolutní světové špičce. Nic jiného než postup do semifinále a účast v bojích o medaile tak neberou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České florbalistky (ilustrační foto)

České florbalistky (ilustrační foto) | Foto: ČFbU

České florbalistky na uplynulých devíti mistrovstvích světa vybojovaly jednu bronzovou medaili. Před čtyřmi lety na šampionátu ve Švýcarsku. Na dvou domácích šampionátech zůstaly jediný krok od medaile. O to větší motivaci pro návrat na medailové pozice mají. Účast v semifinále turnaje pak vnímají jako povinnost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na ambice českých florbalistek před MS se zeptal reportér ČRo Pavel Petr

„Věřím, že kvalita týmu je dostačující na semifinále, i kdybychom nehráli naši ‚hranu,‘ jak říká pan trenér. Týmy na cestě do semifinále jsou kvalitou níž než my. Musíme je porazit,“ zdůrazňuje útočnice švédského celku Pixbo Wallenstam Eliška Krupnová.

V základní skupině Češky narazí postupně na Lotyšsko, favorizované Švédsko a Německo. S kapitánskou páskou povede tým Denisa Billá. Čeká ji už šestý šampionát. V Tampere by jako první česká florbalistka měla překonat hranici jedné stovky zápasů v reprezentačním dresu.

„Když je potřeba, dokážu zvednout hlas. V reprezentaci už jsem déle a věci, se kterými se neztotožňuji, dokážu dát najevo, aby tým pracoval tak, jak měl,“ varuje spoluhráčky kapitánka.

Český florbal - Cover Photos | Facebook

Kvůli medailovým ambicím budou hráčky i realizační tým pod tlakem. „Trenér by si měl tlak vytvářet sám na sebe a svou práci. Konečné zúčtování si dělá sám. Po případném neúspěchu přijde tlak z okolí, ale daleko delší je vliv toho tlaku, který si na sebe člověk dává,“ říká trenér Miroslav Janovský.

„Proto jsem se snažil, společně se svým realizačním týmem, co nejdůkladněji připravit. Strávili jsme tím desítky a desítky hodin,“ vzpomíná kouč na poslední týdny.

Nejdelší pro tým bylo čekání na úvodní zápas. České florbalistky od něj dělí už jen hodiny. „Jsem rád, že už máme přípravu za sebou. Teď už se bude jen zúročovat,“ dodal reprezentační trenér před svou premiérou na mistrovství světa.

 

Po příletu a večeři přišel na řadu karetní dýchánek! Kdo vyhraje? #ceskyflorbal

Zveřejnil(a) Český florbal dne 3. prosinec 2015

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme