Florbalisty čekají ve čtvrtfinále MS Dánové, tým piluje přesilovky i oslabení

Čeští florbalisté bojují na mistrovství světa v Göteborgu o návrat mezi nejlepší čtyři celky světa, zajistit jim to může vítězství v dnešním čtvrtfinále s Dánskem. Pokud odpolední bitvu zvládnou, získají jistotu, že letos skončí nejhůř na čtvrtém místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V posledním zápase porazila česká reprezentace Dány o 9 branek.jpg

V posledním zápase porazila česká reprezentace Dány o 9 branek.jpg | Foto: Martin Flousek

Dánský výběr překvapil, když zdolal v předkole play-off po nájezdech Německo. Výhra nad Českem by pro Seveřany znamenala ještě větší florbalovou senzaci, v kvalifikaci o postup na MS totiž Češi vyhráli 12:3.

Úspěch by znovu měla přinést útočně laděná hra. „Nechceme se schovávat vzadu, máme výborné gólmany a snažíme se tlačit dopředu,“ vypočítal pozitiva českého výběru v dosavadním průběhu mistrovství světa trenér Radim Cepek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před prvním zápasem vyřazovací části MS florbalistů navštívil český tým reportér ČRo Pavel Petr

Před vstupem do vyřazovacích bojů se trenér zaměřil také na slabší stránky. Češi musí stoprocentně zlepšit hru v početní výhodě i oslabení.

„Tým jsme připravovali v jiných směrech, na začátku jsem říkal, že za rok a půl práce nemůžeme tým připravit, aby vyhrál MS. Snažíme se udělat, co to dá, ale když nedáme žádný gól v přesilovce a osm při hře pět na pět, bude to taky dobré,“ říká kouč národního týmu.

Mezi tyčemi bude znovu spoléhat na Tomáše Kafku. Hraje už na osmém šampionátu. Zápasy, kdy má ovšem daleko méně práce než třeba při konfrontaci se Švédskem, Finskem nebo Švýcarskem, mezi jeho oblíbené nepatří.

Česká republika uspořádá v roce 2018 potřetí MS florbalistů

Číst článek

„Když jdou tři čtyři střely za třetinu, je těžší udržet se v chodu. Čelím tomu tím, že se snažím rozhýbávat, když se kolem nehraje, nebo o přestávkách poprosím náhradníky, ať na mě střílí, abych neztratil kontakt s míčkem,“ prozrazuje svou přípravu zkušený brankář.

Češi ale především nesmí svého čtvrtfinálového soupeře podcenit, jinak by se jim sen o medaili rozplynul už dva dny před koncem šampionátu. Zápas začíná ve 4 hodiny odpoledne a web zpravy.rozhlas.cz ho vysílá v přímém přenosu.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme