Golfista Jimenez je hlavní hvězdou Czech Open v Čeladné

Je mu 46 let, jeho hlavu pokrývají dlouhé rezavé vlnité vlasy a obličej většinou stejně tak rezavý vous. Španělský golfista Miguel Angel Jimenez je hlavní tváří jedné z nejvýznamnějších sportovních akcí tohoto roku na našem území - Czech Open 2010 v Čeladné. Turnaj série PGA Tour začal v Česku právě dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Čeladné začalo golfové Czech Open

V Čeladné začalo golfové Czech Open | Zdroj: ČTK

Jimenez je v Čeladné tak trochu jako doma, alespoň co se týká zdejšího golfového resortu. Design zdejší osmnáctky letošního ročníku Czech Open 2010 v Čeladné totiž sám vytvořil a o to víc by jej jistě potěšil případný úspěch na tomto řekněme podle něj ideálním hřišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Španěl Jimenez je hlavní hvězdou golfového Czech Open

"Miguel odvedl opravdu výbornou práci. Hřiště je obklopeno kopci, je tady krásná příroda. Je technicky náročné a připomíná mi mnoho slavných hřišť ve Skotsku. Je to určitě nejlepší hřiště v České republice," hodnotí promotér turnaje Czech Open 2010 Alex Flanagan.

Hřiště v Čeladné vytvářel milovník rychlých aut a golfová legenda Jimenez. Mechanik, jak se Jimenezovi přezdívá, si přitom na žádnou hvězdu nehraje.

"Hodně lidí o Miguelovi neví, že je velmi skromný. Nabídli jsme mu soukromý let z turnaje ve Spojených státech, ale on to odmítl a přiletěl se všemi ostatními hráči," připojil konkrétní příklad Alex Flanagan.

Jimenez, to je ale také milovník dobrého vína a prvotřídních doutníků. K profesionálům přišel už v roce 1982, rozhodně ale nežije dnes pouze ze svých minulých úspěchů. V loňském roce si připsal španělský golfista na Open de France už pětistý odehraný turnaj na okruhu European PGA Tour. Na nich se přitom Jimenez radoval sedmnáctkrát z celkového vítězství a kvalitní formu prokázal už i v této sezoně.

"Je to hráč, který podle mě zažívá druhé mládí. Letos vyhrál už dva turnaje a je skoro jistým účastníkem říjnového Ryder Cupu. Je to vynikající hráč i člověk, velký fanoušek golfu," uzavírá promotér Czech Open 2010 Alex Flanagen na adresu jedné ze svých největších letošních hvězd, kterou můžete i vy spatřit až do neděle na hřišti v Čeladné.

Alena Benešová, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme