Golfista Woods se vrací do hry. Zvládne vyhrávat na elitní úrovni?

Tiger Woods bude poprvé od loňského léta hrát golfový turnaj. Patnáctiměsíční pauzu si dal především kvůli dvěma operacím zad, se kterými měl dlouhodobé problémy. V posledních měsících posouval datum svého návratu hlavně proto, že nebyl spokojený se svou hrou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Augusty, kde začíná první golfový major sezony Masters , přijel Tiger Woods se svými dětmi a přítelkyní Lindsey Vonnovou

Do Augusty, kde začíná první golfový major sezony Masters , přijel Tiger Woods se svými dětmi a přítelkyní Lindsey Vonnovou | Zdroj: Reuters

Je otázkou, co sám Tiger Woods od sebe čeká. Ve světovém žebříčku klesl na 900. místo, na konci měsíce mu bude 41 let a zdravotních problémů má v posledních letech dost.

„Právě se dostávám do druhé fáze svého života. Říkám tomu druhá fáze, protože na vysokém soutěžní úrovni nemůžu hrát do nekonečna. Samozřejmě bych chtěl, ale nejde to. Legendy sedmdesátých let jako Gary Player stále hrají, ale už ne na té elitní úrovni. Mají omezený program, třeba dvacet turnajů za sezonu, nejsou v top ten na žebříčku, ale golf hrají celý svůj život. Také chci pořád hrát, ale stejně tak vím, že celý život nedokážu soutěžit s ostatními," říkal na úterní tiskové konferenci Tiger Woods.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiger Woods se dnes po roce a čtvrt představí na golfovém turnaji. Následující dny napoví, jestli bude ještě schopný hrát golf na elitní úrovni a vyhrávat turnaje

Od posledního turnaje musel vyměnit obsah svého golfového bagu, protože jeho sponzor skončil s podporou golfu, a tak má nové hole, míčky nebo i boty. Jenže sám Woods nový není, stárne a jak před pár měsíci říkal šéfredaktor webu Golf Extra Jan Fait, musí být s návratem velmi opatrný.

„Ono se to nezdá, čtyři kola, ale golf je opravdu náročný a musíte vydržet celotýdenní zápřah ve stresu. On ví, že kdyby ho ta záda znovu chytla a měl jít třeba na další operaci, tak by to mohl být opravdu konec jeho kariéry. Proto teď potřebuje být stoprocentně zdravý. Ono se s tím pojí i to, že když bude zdravý, tak bude podávat lepší výkon, než kdyby tam jel jen na osmdesát procent jen proto, aby tam byl,“ vysvětluje Fait.

Kromě Woodse bude na turnaji Hero World Challange jen 17 dalších golfistů a porovnání s nimi ukáže, na co má. Většina fanoušků se ale spíše raduje, že je zpět, než že by od Woodse čekala velké výsledky.

Martin Charvát, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme