Golfové Czech Open 2010 začíná, v budoucnu chce i Woodse

Do areálu Prosper Golf Resort v Čeladné se upírají zraky všech golfových fanoušků světa. Ode dneška se tam totiž hraje prestižní turnaj série European PGA Tour – Czech Open.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Czech Open 2010

Czech Open 2010 | Foto: Czech Open 2010

Turnaj na hřišti v Čeladné si odbyl svoji úspěšnou premiéru v loňském roce. Po té co dokázal svoji oprávněnost účasti mezi největšími turnaji starého kontinentu, dokázal letos přilákat ještě více hvězd světového golfu než loni. Za všechny jmenujme např. Miguela Angela Jimeneze nebo Simona Dysona.

„Hlásí se nám více a více takzvaných hvězdných hráčů. Oproti minulému ročníku máme lidi ze světové top stovky. Takže si myslím, že to je úspěch pro turnaj, pro český golf,“ řekl promotér celého turnaje Stephen John Alexander Flanagan o letošních účastnících prestižního turnaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Golfové Czech Open 2010 začíná, v budoucnu chce i Woodse

Czech Open bude po celém světě tou vůbec nejvíce sledovanou sportovní akcí pořádanou na českém území. Sledovanost by přitom mohla určitě ještě stoupnout, kdyby se organizátorům povedl nevídaný kousek, který před sebe letos postavili, přivítat v Čeladné i dlouhodobou ikonu tohoto sportu a světovou jedničku Tigera Woodse.

„Sami víte, že Tigera neuvidíte často mimo Ameriku nebo na Majoru. Je to velice komplikovaná marketingová situace s Tigerem a jeho sponzory. Já naději neztratím a myslím, že máme velmi dobrou šanci, abychom Tigera v příštích letech viděli v Česku,“ prohlásil odhodlaně o svých snahách promotér Alex Flanagan.

O jeho zápalu i schopnostech v tomto ohledu nemůže být pochyb. Dokazuje to i jiný příklad, kterého budou diváci v Čeladné svědky. Na hřišti se totiž objeví i mladičký český amatér Petr Gál junior, kterému Flanagan vymohl u European PGA Tour speciální výjimku.

Gál junior se tak v úvodní hracím kole zapíše věkem 16 let a 8 dní jako vůbec historicky nejmladší hráč Evropského okruhu. Jeho schopnosti v poměření s těmi největší hvězd letošního turnaje v Čeladné můžete porovnat sami a to až do 22. srpna, kdy turnaj končí. Vstup na tuto prestižní akci je přitom překvapivě zdarma.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme