Hamilton získal 44. pole position. V Kanadě znovu předčil Rosberga

V už tradiční souboj vozů stále Mercedes se změnila kvalifikace na Grand Prix Kanady vozů formule 1. Lewis Hamilton porazil Nica Rosberga o 3 desetiny sekundy a získal své šesté první místo na startovním roštu v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

I kvalifikace VC Kanady byla interním soubojem Mercedesu

I kvalifikace VC Kanady byla interním soubojem Mercedesu | Zdroj: Reuters

Mercedesy obsadí obě místa v první řadě i v sedmém závodě sezony. Zatímco Nico Rosberg vyhrál kvalifikaci pouze jednou a i v Montrealu se musí spokojit s druhým místem. Rozhodlo o tom 309 setin sekundy, o které byl Brit rychlejší.

Pro Lewise Hamiltona jde už o 44. Pole position v kariéře a mezi aktivními jezdci mu zbývá pouze jeden kvalifikační triumf, aby dohnal Sebastiana Vettela, který překvapivě vypadl už v první části.

Druhá řada na startu bude finská. Kimiho Räikkönena ve Ferrari doplní pilot Williamsu Valtteri Bottas.

Dobré výkony v jednotlivých kolech potvrdil na okruhu Gillese Velleneuvea Lotus. Romain Grosjean o 12 setin sekundy porazil kolegu Pastora Maldonada.

Kvalifikace na Velkou cenu Kanady, závod mistrovství světa vozů formule 1:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:14,393, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,309, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,621, 4. Bottas (Fin./Williams) -0,709, 5. Grosjean (Fr./Lotus) -0,801, 6. Maldonado (Ven./Lotus) -0,936, 7. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,221, 8. Kvjat (Rus./Red Bull) -1,686, 9. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,721, 10. Pérez (Mex./Force India) -1,945.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme