Hamiltonovi vzplál motor, Rosberg dojel po stíhačce třetí. Velkou cenu Malajsie vyhrál Ricciardo

Teprve podruhé v sezoně nevyhrál závod formule 1 pilot stáje Mercedes. Na okruhu Sepang dominovali jezdci Red Bullu Daniel Ricciardo a Max Verstappen. Na třetí místo se po kolizi v úvodu prokousal Nico Rosberg, který navýšil náskok na Lewise Hamiltona v čele průběžného pořadí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton před Ricciardem dlouho vedl, 15 kol před koncem mu ale vzplál motor

Lewis Hamilton před Ricciardem dlouho vedl, 15 kol před koncem mu ale vzplál motor | Zdroj: Reuters

Téměř dvě třetiny závodu si Lewis Hamilton jel pro své 50. vítězství v kariéře. Budoval si náskok na pronásledovatele z Red Bullu a mohl se těšit, jak se opět dostane do čela průběžné klasifikace MS formule 1.

Ve 41. kole z 56 čtyřnásobnému mistru světa vzplála pohonná jednotka a Brit místo na stupních vítězů skončil s helmou v dlaních.

Vítězství ve Velké ceně Malajsie tak podruhé v sezoně spadlo do klína nechybujícím pilotům stáje Red Bull. První dojel Daniel Ricciardo před čerstvě 19letým týmovým kolegou Maxem Verstappenem. Australan se raduje ze svého 4. triumfu v seriálu. Od toho posledního ale uběhly dva roky.

Třetí dojel Nico Rosberg, který svůj náskok na odstoupivšího Hamiltona v čele seriálu zvýšil už na 23 bodů. Němec ale rozhodně neměl klidný závod. Hned po startu do něj najel Sebastian Vettel a Rosberg musel do boxů.

Z posledního místa se prodral až na čtvrtou pozici. Odstoupení týmového rivala mu pak pomohlo na stupně vítězů a neodsunula ho ani 10vteřinová penalizace za drsný souboj s Räikkönenem.

Za Rosbergem jel stíhací jízdu i Fernando Alonso. Kvůli penalizacím startoval z posledního místa, dojel ale sedmý. Britové se po odstoupení Hamiltona umístili až v závěru první desítky. Za devátým Buttonem získal svůj první bod v kariéře Jolyon Palmer s renaultem.

Průběžné pořadí (po 16 z 21 závodů): 1. Rosberg 288 b., 2. Hamilton (Brit./Mercedes) 265, 3. Ricciardo 204, 4. Räikkönen 160, 5. Vettel 153, 6. Verstappen 147, 7. Bottas 80, 8. Pérez 74, 9. Hülkenberg 50, 10. Alonso 42.
Pohár konstruktérů: 1. Mercedes 553, 2. Red Bull 359, 3. Ferrari 313, 4. Force India 124, 5. Williams 121, 6. McLaren 62, 7. Toro Rosso 47, 8. Haas 28, 9. Renault 8, 10. Manor 1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme