Hana Horáková se těší na Tři oříšky pro Popelku

Mezi vrcholovými sportovci působícími v zahraničí se najdou i takoví, kteří mohou strávit Vánoce doma v České republice. To je případ také nejužitečnější hráčky mistrovství světa v basketbalu Hany Horákové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anketa Sportovec roku 2010 - Hana Horáková, basketbal

Anketa Sportovec roku 2010 - Hana Horáková, basketbal | Foto: Vojtěch Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Ta po stříbrném šampionátu zamířila do Turecka, kde hájí barvy Fenerbahce Istanbul. Na Vánoce ale dostala volno, a tak se vydala domů. A jakoby ji všudypřítomná předsváteční atmosféra zaskočila, protože v okolí bosporské úžiny nebyla vůbec patrná. "Ježíši Vánoce, vůbec mi to nepřijde. Mám tam českou telku, ale než jsem odjela tak vlastně pohádky ještě nebyly. Tak mě to na vánoce nijak nenaladilo."

Přehrát

00:00 / 00:00

Hana Horáková se těší na Tři oříšky pro Popelku

Jak to tedy na Štědrý den v rodině Hany Horákové vypadá? Zdá se, že všechno má svůj pevný řád. "To je prostě úplně daný. Ráno nastrojit stromeček, dívat se na pohádky, u toho nadávat, že jeden sedí a nestrojí. Pak na oběd zelňačku, plno keců kolem zlatýho prasátka, po obědě zase nějaký pohádky. Přijede babička, večeře a ke stromečku. Večer posedíme, dáme nějaké vínko a je po vánocích."

Když už jedna z nejlepších rozehrávaček světa zmínila pohádky, která je ta nej? "Úplně miluju Tři oříšky pro Popelku, to je favorit." A co by byl Štědrý den bez dárků? Haně Horákové se od Ježíška podařilo zjistit, co jejím blízkým nadělí, dokonce to prozradila novinářům, ale pod jedinou podmínkou. "Nesmíte to dát před vánocemi. To už by nebyl Ježíšek.."

A tak se to ani od nás teď nedozvíte. Jako náhražku můžeme nabídnout, co hráčka tureckého Fenerbahce přeje nejen sobě do nového roku. "Úplně všem bych nejvíc přála zdraví, protože každý, kdo měl i malinký problémy, tak ví, že tohle je nejdůležitější. A když jste zdravej, tak můžete podávat tyhle výkony, můžete si všechno užít na sto procent. Když není zdraví, tak je to špatné." S tím se nedá než souhlasit.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme