Hancock je v 46 letech počtvrté mistrem světa na ploché dráze

Američan Greg Hancock se počtvrté stal mistrem světa na ploché dráze. V závěrečné Grand Prix v Austrálii potřeboval šestačtyřicetiletý jezdec získat tři body a titul si zajistil vítězstvím hned ve své úvodní rozjížďce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plochá dráha (ilustrační foto)

Plochá dráha (ilustrační foto) | Foto: Zlatá přilba

V Melbourne nestartoval Australan Jason Doyle, který ještě před polskou Grand Prix šampionát vedl, ale po těžkém pádu v Toruni musel sezonu kvůli vážnému zranění plic ukončit.

Hancock tak v Austrálii nastoupil s náskokem 19 bodů před britským obhájcem titulu Taiem Woffindenem a záhy bylo jasné, že přidá další titul k triumfům z let 1997, 2011 a 2014.

Vicemistrem světa se nakonec stal Woffinden, dosud druhého Doylea v konečném pořadí předstihli ještě Polák Bartosz Zmarzlik a krajan Chris Holder, vítěz australské GP. Hancock odjel s jistotou titulu ještě dvě rozjížďky, pak odstoupil a obsadil jedenáctou pozici.

Na 25. místě v celkovém pořadí šampionátu skončil s třemi body český jezdec Václav Milík, který startoval na divokou kartu v červnové Grand Prix v Praze.

Výsledky Grand Prix Austrálie na ploché dráze
Grand Prix Austrálie, závěrečný závod MS na ploché dráze v Melbourne:
Finále: 1. Ch. Holder (Austr.), 2. Woffinden (Brit.), 3. Zmarzlik (Pol.), 4. Lindbäck (Švéd.).
Konečné pořadí MS (po 11 závodech): 1. Hancock (USA) 139 b., 2. Woffinden 130, 3. Zmarzlik 128, 4. Ch. Holder 126, 5. Doyle (Austr.) 123, 6. Piotr Pawlicki (Pol.) 99, ...25. Milík (ČR) 3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme