Hanikovi pokazil závod nezaviněný pád, Abraham dojel těsně před vítězem

Nejlepším Čechem na motocyklovém mistrovství světa byl Jakub Kornfeil. Ve třídě Moto3 dojel devátý a překonal tak i druhého Čecha v této kategorii Karla Haniku. Ten měl smůlu - po opakovaném startu upadl, podle všeho vinou francouzského jezdce. Karel Abraham ve třídě MotoGP skončil na posledním místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Abraham během GP České republiky

Karel Abraham během GP České republiky | Foto: Petr Bušta | Zdroj: Český rozhlas

Kvůli zranění a bolestem dojel do cíle závodu MotoGP poslední s velkou časovou ztrátou. Karel Abraham jel na Masarykově okruhu pomalu, na konci závodu ho proto dojel vítěz MotoGP, kterého tak bude mít český jezdec na fotografiích z cílové rovinky za zády.

„Lorenza jsem za sebou neviděl, ale věděl jsem, že je těsně za mnou. Zbytek jsem neviděl, takže fotka to bude zajímavá, ale víme, jak to bylo,“ říká Karel Abraham, který v červnu absolvoval operaci vykloubeného palce na levé noze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z Čechů na startu domácí GP byl spokojený pouze Jakub Kornfeil, zjistila reportérka ČRo Dominika Nováková

Celý závodní víkend ho trápily bolesti. Byl vyčerpaný a po areálu Masarykova okruhu chodil jedině o berlích, jízda na motorce byla utrpení.

„Bolí to úplně ukrutně při podřazování a v levých zatáčkách, kde se o to opíráš, ale ta bolest se zvyšuje a rozšiřuje se i na další ty místa, takže mě bolí ta noha teď kompletně celá, nejenom ta místa, která byla zraněná. Bolest se násobí, je větší a na více místech," svěřuje se.

Šťastně závod neskončil ani pro jezdce třídy Moto3 Karla Haniku. Na trati upadl, podle všeho vinou francouzského závodníka jedoucího před ním.

„Přišel jsem k tomu jako slepej k houslím, najednou přede mnou stojí borec, tak jsem musel sáhnout po brzdě, abych ho nenapral úplně,“ popisuje situaci na trati Hanika.

OBRAZEM: Jubilejní 50. ročník Velké ceny silničních motocyklů v Brně skončil

Číst článek

Po pádu se ale na motorku vrátil a závod, kvůli dvěma kolizím zkrácený z 19 na 12 kol, dokončil, i když předposlední na 26. místě. „Sice mě bolelo koleno a páčky byly zohýbané, ale chtěl jsem dojet."

Na trati se před něj v pořadí dostal druhý Čech v Moto3 - Jakub Kornfeil. Do závodu po nevydařené kvalifikaci vyjížděl až z 20 místa, rychle se ale probojoval dopředu.

„Spokojenost, protože z 20. místa na 9. to není ostuda hlavně, jak jsem říkal, udržet se v první skupině byl náš cíl,“ upozorňuje Jakub Kornfeil. S 9. místem se stal nejlepším Čechem v letošní Velké ceně České republiky.

Kevin Hanuš, Němec s českými kořeny, který závodil v Brně na divokou kartu, do cíle nedojel.

Jakub Kornfeil si na Masarykově okruhu dojel pro 9. místo | Foto: Petr Bušta

Vojtěch Man, Dominika Kvapilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme