Havel se Štěrbou jezdí na více tratích, prioritou ale je olympiáda na čtyřkajaku

Kajakáři Daniel Havel s Janem Štěrbou vybojovali na mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice bronzové medaile. Domácí závodníci na šampionátu v Račicích nepatřili mezi největší české naděje a i dál se chtějí soustředit hlavně na čtyřkajak, ze kterého mají i olympijskou medaili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prioritou českých kajakářů zůstává společná posádka

Prioritou českých kajakářů zůstává společná posádka | Zdroj: ČTK

„Nebyla na nás tíha, byla přesunutá na jiné hvězdy. Brali jsme to tak, že nám to jde a když to dopadne, klidně to může cinknout,“ pochvaloval si spokojený Jan Štěrba.

Se svým parťákem Danielem Havlem, vyrazil na račický kanál po čtvrtých místech singlkanoisty Martina Fuksy a deblkanoistů Jaroslava Radoně s Filipem Dvořákem. A tak se čeští fanoušci přeci jen dočkali při prvním finálovém bloku domácí medaile.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prioritou českých reprezentantů zůstává společný tým, zjistil reportér ČRo Jakub Marek

Oba medailisté jsou členové třetího čtyřkajaku z posledních olympijských her, kteří ale dokazují, že jejich velkou zbraní je všestrannost.

„Mě to k tomu singlu také tahá, protože vím, že na tom nejsem špatně. Mockrát jsem si na něm venku nezazávodil, takže jsem rád za každou šanci, kdy si to můžu zkusit," mluví Daniel Havel o tom, že se na květnovém Světovém poháru v německém Duisburgu ukáže i ve třetí disciplíně.

Narazí i na mistra světa a kamaráda z posádky čtyřkajaku Josefa Dostála. „Asi po roce a půl si zazávodím i proti Pepovi. Bude to doplňkový závod, protože vše se snažím směřovat ke čtyřce a nejdůležitější je vyjet olympiádu,“ ví 23letý kajakář.

Deblkajakáři Havel a Štěrba vybojovali na domácím ME bronzové medaile

Číst článek

O účast na hrách v Riu bude bojovat český čtyřkajak v srpnu na světovém šampionátu v Miláně. Daniel Havel tak potvrzuje, že i když občas on nebo někdo jiný na chvíli „sběhne" z týmu, priorita je pro všechny jediná.

„Je super, že Dan má hlavu takhle nastavenou hlavu, že může dát čtyřkajaku všechno. Je to jeden ze základních kamenů, proč jede na takové úrovni,“ těší Jana Štěrbu, který může po bronzu z deblkajaku přidat v neděli dopoledne další medaili právě na čtyřkajaku - tedy v disciplíně, kde Češi ovládli poslední mistrovství světa i Evropy.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme