Havel, Trefil, Dostál, Štěrba. Čtyřkajak bude v Riu obhajovat bronz ve stejném složení

Reprezentační trenéři rychlostních kanoistů uzavřeli nominaci českého týmu pro Rio. Čtyřkajak pojede ve složení Havel, Trefil, Dostál a Štěrba, tedy v sestavě, v jaké získal v Londýně olympijský bronz. Ze sestavy tak vypadl Jakub Špicar, který do Brazílie poletí pouze jako náhradník.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Členové bonzového čtyřkajaku (zleva) Jan Štěrba, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Daniel Havel

Členové bonzového čtyřkajaku (zleva) Jan Štěrba, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Daniel Havel | Foto: Vít Chalupa

„Nedělní parádní výkon čtyřkajaku v Portugalsku nejen jednoznačně odpověděl na otázku složení posádky pro Rio, ale hlavně posádku dokonale stmelil. Závodníci teď budou mít klid na přípravu,“ vysvětlil reprezentační trenér kanoistů Pavel Hottmar.

Nominaci trenéři uzavřeli deset týdnů před závody v Riu. O složení čtyřkajaku přitom dlouho nebylo jasno. O místo v posádce bojoval mladý Jakub Špicar, který je na singlkajaku aktuálně druhým nejrychlejším Čechem. Jenže posádka s ním byla ve dvou závodech SP až pátá.

„Bylo to umotané, takový kafemlejnek. Nenašli jsme si ideální záběr, což bylo největším defektem,“ usoudil Josef Dostál po pátém místě čtyřkajaku v Račicích.

Na poslední závod seriálu nominovali trenéři stejnou posádku, jaká získala bronz v Londýně, a ta se jim předvedla suverénním vítězstvím a řekla si o nominaci ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba. Špicar poletí pouze jako náhradník.

Kajakáři budou v Riu bojovat i v jiných kategoriích. Josef Dostál se chystá na závod singlkajaků, Havel se Štěrbou s velkou pravděpodobností pojedou „debla“.

Nominace rychlostních kanoistů pro Rio má celkem osm jmen. Dvousetmetrovou trať pojede ještě kajakář Filip Šváb. Kanoisty budou zastupovat v závodech jednotlivců Martin Fuksa a mezi deblkanoemi dvojice Radoň, Dvořák.

Jmenovitá nominace rychlostní kanoistů pro olympijské hry v Riu
K1 1000 m: Josef Dostál
K1 200 m: Filip Šváb
K2 1000 m: Daniel Havel, Jan Štěrba (definitivní potvrzení jejich startu proběhne až těsně před OH)
K4 1000 m: Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba (náhradník Jakub Špicar)
C1 1000 a 200 m: Martin Fuksa
C2 1000 m: Jaroslav Radoň, Filip Dvořák

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme