Házenkář Jícha má virózu, proti Francii na úvod MS zřejmě nenastoupí

Česká reprezentace házenkářů řeší celou tuto sezonu zdravotní problémy. A nevyhnuly se jí ani těsně před začátkem mistrovství světa v Kataru. V Dauhá má totiž virózu největší hvězda národního týmu Filip Jícha, který musel vynechat i oba úvodní tréninky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha

Filip Jícha | Zdroj: ČTK

„Budeme reagovat na vývoj jeho zdravotního stavu. Zatím to ale vypadá, že hrát nebude,“ říká trenér Daniel Kubeš, který se musel spolu s kolegou Janem Filipem obejít bez Filipa Jíchy i v podzimních zápasech evropské kvalifikace.

Spojka bundesligového Kielu byla po operaci, před šampionátem ale absolvovala s reprezentací celou přípravu, zítra proti Francii ovšem pravděpodobně nenastoupí kvůli nemoci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stav nemocného házenkáře Filipa Jíchy zjišťoval před úvodním duelem na MS v Kataru Mirko Vasić

„Kvůli horečkám bychom první zápas raději vynechali s perspektivou dalšího působení na šampionátu,“ popisuje lékař české reprezentace Petr Holub, který doufá, že se dá Jícha do dvou dnů dohromady.

V současnosti už by měl být bez teplot. Co způsobilo jeho virózu, se přesně neví. „Mohlo to nějaké jídlo nastartovat, nebo led v nápoji. Jiné projevy nemá, začalo to průjmem a střevními problémy. Žádné příznaky infekce horních cest dýchacích nemá,“ doplňuje Holub.

Pokud Jícha nebude v pořádku, bude muset reprezentace změnit styl hry. „Podle mě budou hrát někteří hráči lehčeji, dovolí si to vzít víc na sebe. Nebudou čekat, co Filip udělá. Naši hru to může ovlivnit i pozitivně,“ myslí si Pavel Horák, který by měl patřit mezi hráče, kteří se budou starat o české góly.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme