Házenkář roku: Štochl děkoval z obrazovky, oceněná Knedlíková se lépe cítí na palubovce než v šatech

Mnohaletá vláda Filipa Jíchy končí. Nejlepším českým házenkářem byl pro letošek vyhlášen kapitán berlínských Lišek a také gólmanská opora české reprezentace Petr Štochl. Premiérově v anketě zvítězila také hráčka maďarského Györu Jana Knedlíková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenářka Jana Knedlíková zažila podle svých slov výjimečný rok

Házenářka Jana Knedlíková zažila podle svých slov výjimečný rok | Foto: Fotobanka Profimedia

„Ocenění Házenkáře roku si nesmírně vážím. Řadím ho mezi úplně nejcennější, kterého může házenkář dosáhnout,“ děkoval na dálku z obrazovky Petr Štochl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ocenění Házenkáře roku si nesmírně vážím. Řadím ho mezi úplně nejcennější, kterého může házenkář dosáhnout, děkoval Petr Štochl

Na svůj premiérový titul čekal až do svých 40 let, možná právě proto ho bral s velkým nadhledem. „I když vím, že po českých palubovkách stále ještě běhá několik hráčů, oproti nimž jsem věkem stále ještě junior, je třeba si přiznat, že moje kariéra se pomalu, ale jistě chýlí do své druhé poloviny,“ zlehčoval Štochl.

Za tu první se nemusí stydět. V národním dresu má více než dvě stě startů, s berlínskými Liškami zase obhájil titul na mistrovství světa klubů. Chlubit se může i nejlepší házenkářka, kterou je podle sportovních odborníků a novinářů křídlo maďarského Györu i české reprezentace Jana Knedlíková.

„Jeviště moc ráda nemám, líp se cítím na hřišti s balonem. Není to úplně můj styl, ale ráda se na večer takhle připravím. Byl to pro mě výjimečný rok. Podařilo se mi dostat do jednoho z nejlepších klubů Evropy a současně s ním bojovat o titul v Lize mistrů,“ ohlížela se Knedlíková.

Talenty roku 2016 byly vyhlášeny dvě spojky Jakub Tonar z Plzně a mostecká Sára Kovářová. Děkovalo se ale i dalším osobnostem. Třeba zakladateli házené v Jindřichově Hradci Janu Dovřákovi nebo liberecké trenérce, rozhodčí a funkcionářce Livii Christianové.

Jan Markup, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme