Házenkáři s nasazením hrají i předtréninkový fotbal. Prodáme to v zápase, říká gólman Galia

První část švýcarského úkolu čeští házenkáři zvládli. Ve švýcarském Schaffhausenu porazili domácí tým 30:26. Drží se tak v evropské kvalifikaci Makedonie, která je na druhém, postupovém místě ze skupiny. O víkendu se Češi s posledním Švýcarskem utkají znovu, tentokrát v domácím prostředí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání skupiny 6 kvalifikace o postup na ME házenkářů Švýcarsko - ČR, Jakub Hrstka z ČR

Utkání skupiny 6 kvalifikace o postup na ME házenkářů Švýcarsko - ČR, Jakub Hrstka z ČR | Zdroj: ČTK

„V sobotu nás čeká zápas, ten chceme také vyhrát. Uvidíme, co se stane. Potom už nás čeká jen Francie, zápas doma, a pak Makedonie,“ říká gólman Martina Galia.

Pokud všechno dopadne podle předpokladů, budou hrát Češi přímý souboj o postup na závěr skupiny v Makedonii. A také ve zbývajících třech utkáních hlavně chtějí udržet stejný přístup jako před zápasem ve Švýcarsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští házenkáři se ve Švýcarsku dočkali první výhry v kvalifikaci ME a a zvýšili své postupové šance. V Schaffhausenu natáčel Mirko Vasić

„Musím říct, že těch pět dní, co jsme byli pohromadě, pracovali fakt výborně. Teď byla otázka, jestli jsme schopni to přenést do hry. Nervy tam určitě byly, ale to je normální v těchto zápasech. Samozřejmě že se musíme posouvat dál. Jsme šťastní, že jsme vyhráli, ale určitě tam jsou věci, které jsou ke zlepšení,“ neskrývá jeden z reprezentačních trenérů Jan Filip.

Že v týmu panuje pozitivní atmosféra a snaha dosáhnout úspěchu, potvrzuje i Martin Galia.

„Já bych vám přál přijít jednou na trénink a podívat se, co se tam děje prvních 20 minut. My si dáme 10 minut fotbal a tam nikdo nedá nikomu nic zadarmo,“ říká gólman české házenkářské reprezentace.

„Teď je to 3:3 na zápasy a každý chce vyhrát. A už od toho to začíná, že na tréninku se hraje samozřejmě férově, ale tvrdě. A to je přesně to, že co děláme na tréninku, dokážeme prodat v zápase," popisuje Galia.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme