Házenkáři se v oslabené sestavě pokusí udržet postupové místo na ME

V těžké pozici jdou čeští házenkáři do rozhodujících bojů o účast na mistrovství Evropy 2016. Ve své kvalifikační skupině zatím drží druhé postupové místo, jenže pro poslední dva zápasy - v Brně s Francií a ve Skopje s Makedonií - se omluvilo ze zdravotních důvodů hned 10 hráčů. A mezi nimi i hvězdný Filip Jícha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš chtějí v zápasech o umístění hlavně sbírat zkušenosti

Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš chtějí v zápasech o umístění hlavně sbírat zkušenosti | Foto: Pavel Lebeda chf.z

„Zápas s Francií by měl být oslavou toho, že takový tým k nám vůbec přijede. O současné francouzské generaci není třeba se bavit,“ přijde Filipu Jíchovi vlastně zbytečné komentovat nějak sílu dnešního soupeře národního týmu.

Francouzi jsou nejlepší reprezentací posledních let, aktuálními olympijskými vítězi a mistry světa i Evropy. Se ziskem bodů se tak moc počítat nedá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se zraněným házenkářem Filipem Jíchou mluvil před kvalifikačním dvojutkáním o postup na ME Mirko Vasić

Rozhodující pro postup bude s největší pravděpodobností až nedělní závěrečné utkání v Makedonii. Ve fanouškovském pekle ve Skopje ale čeká národní tým proti přímému postupovému konkurentovi těžká práce.

Současná česká reprezentace nepatří ke špičce, na poslední světový šampionát se ale dostala. „To, že jsme se kvalifikovali, mi přišlo už tenkrát neuvěřitelné,“ myslí si aktuálně zraněný Filip Jícha.

Rozdíl mezi českou a světovou házenou je podle něj pořád velký, i když teď doufá hráč bundesligového Kielu u reprezentace ve zlepšení, a to hlavně kvůli trenérům a bývalým elitním házenkářům Janu Filipovi a Danielu Kubešovi.

Házenkář Filip Jícha by rád ukončil kariéru v německém Kielu v roce 2019

Číst článek

„Trenéři do toho dávají tolik energie a osobní výzvy, chtějí pád zastavit a chtějí vyvolat u mladších hráčů z české ligy chuť na sobě pracovat a dál se rozvíjet i mimo reprezentační akce,“ dodává hvězdný házenkář Filip Jícha.

Přímý přenos zápasu české reprezentace s Francií můžete od 18.10 poslouchat prostřednictvím streamu Český rozhlas Sport na našem webu či v mobilní aplikaci iRadio.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme