Házenkáři si na MS udržují v týmu pozitivní atmosféru a učí se vítězit

Čeští házenkáři mají na mistrovství světa šanci vyhrát turnaj útěchy. Na úvod takzvaného Prezidentského poháru porazili v Dauhá Rusko 32:30 a budou hrát o celkové sedmnácté místo. Národní tým se navíc dostal na vítěznou vlnu, vyhrál totiž třetí zápas v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkářský tým spolu drží. Vítěznou sérii chce prodloužit proti Bělorusům

Házenkářský tým spolu drží. Vítěznou sérii chce prodloužit proti Bělorusům | Zdroj: ČTK

„Jsme spokojení, porazili jsme hodně kvalitní manšaft,“ těšilo trenéra Jana Filipa.

Na českých ani ruských házenkářích nebylo znát, že hrají zápas, ve kterém jde už pouze o čest a pro mladší hráče o získávání zkušeností. V prakticky prázdné hale byly vidět zajímavé momenty a také pozitivní atmosféra v týmu na české straně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na soudržnosti musíme náš tým stavět, říká trenér házenkářů Jan Filip

„Jsem v první řadě moc rád, že to takhle působilo. Stejně tak to působilo i na mě. Mám z toho velmi dobrý pocit,“ neskrýval po utkání spokojenost nad soudržností týmu jeden z nejzkušenějších hráčů české reprezentace, gólman Petr Štochl.

A podle trenéra Jana Filipa mají podobné okamžiky velký význam i pro další fungování národního mužstva.

„Na soudržnosti musíme náš tým stavět. Pokud tomu tak bude, tak máme do budoucna velký potenciál posunout se dál. To je základ, manšaft musí žít. Nevím, kdy se nám naposledy na mistrovství podařilo vyhrát tři vítězné zápasy v řadě.“

A čeští házenkáři se pokusí úspěšnou sérii prodloužit i v jejich posledním utkání na katarském světovém šampionátu. V zápase o 17. místo nastoupí od 17 hodin proti Bělorusku.

„S Danem jsme se trefili. Řekli jsme si, že zpracujeme dopředu jeden tým. Zaměřili jsme se na Bělorusy a jsme rádi, že to máme hotové,“ prozradil trenér Jan Filip, že s kolegou Danielem Kubešem už nemuseli večer dlouze zkoumat hru závěrečného českého soupeře na turnaji.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme