Házenkářka Luzumová už opět reprezentuje. Problémové koleno ji ale stále trápí

Do české házenkářské reprezentace se po tři čtvrtě roce vrátila asi největší opora posledních let - Iveta Luzumová. Ze hry vyřadily spojku bundesligového Thüringeru na dlouhou dobu potíže s kolenem. A i když ani teď není její stav úplně stoprocentní, už nastupuje za klub a teď i za národní tým na turnaji O štít města Chebu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iveta Luzumová při trestném hodu

Iveta Luzumová při trestném hodu | Zdroj: ČTK

„Už jsem si myslela, že jsem se z toho tak nějak dostala, problémy se mi ale bohužel zase vrací. Až skončí soustředění, tak zavolám doktorovi, který mě ošetřoval, a uvidím co dál,“ popisuje svůj aktuální stav Iveta Luzumová.

Potíže s kolenem má od loňského jara, po konci minulé sezóny více než půl roku nemohla hrát. A nebylo to a stále není pro házenkářku německého Thüringeru jednoduché období.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bolavé koleno nedovolí Ivetě Luzumové stoprocentní zátěž

„Je to hrozný, demotivující, na hlavu to nejhorší. Nemůžu trénovat na sto procent, odrazová noha mě bolí. Nemůžu jít pořádně do kličky,“ přiznává Iveta Luzumová, jak moc ji její zdravotní stav trápí.

Doktoři zatím nedoporučili české reprezentantce operaci. S kolenem tak cvičí, chodí hodně do posilovny, spolupracuje s fyzioterapeuty. Léčbu měla od začátku zajištěnou v Česku i v Německu.

„Prvotní léčbu mi domluvil manažer Karel Nocar. Byla jsem zařazená do programu, který platil olympijský výbor. V Německu spolupracuje můj tým s rehabilitačním centrem, takže léčbu máme zadarmo. Je tam o nás dobře postaráno,“ říká elitní česká házenkářka.

Myslet se snaží pozitivně. I tak ji ale občas napadne, že by mohla její aktivní sportovní kariéra skončit.

České házenkářky zcela ovládly tradiční turnaj O štít města Chebu. V posledním utkání porazily Turecko 36:25. Tým Jana Bašného tak prošel poslední turnajovou prověrkou před červnovým play-off kvalifikace MS 2015 proti Nizozemsku bez zaváhaní.

„Honí se mi hlavou takové myšlenky. Jde o skokanské koleno, je to chronické a myslím, že se bolesti budou vracet. Nechci si připustit, že bych měla skončit, jsem ještě docela mladá. Vůbec si nedokážu představit, že bych byla bez házené,“ je jasné ze slov zanedlouho šestadvacetileté Ivety Luzumové, že by jí házená výrazně scházela.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme