Házenkářky se chtějí poučit z vlastních chyb. Musíme se srovnat i psychicky, ví kouč Bašný

České házenkářky mají týden na to, aby se daly dohromady před odvetou play-off o postup na letošní mistrovství světa. Z Nizozemska si totiž přivezly porážku o deset gólů 23:33. V sobotu v Mostě se ale pokusí o zázrak. Musí ovšem vydržet hrát s favoritkami celý zápas, a ne pouze poločas jako v Arnhemu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Keclíková v zakončení při utkání na nizozemské půdě

Kateřina Keclíková v zakončení při utkání na nizozemské půdě | Zdroj: ČTK

„Byla to velká škola, musíme se poučit z vlastních chyb. Soupeřky nehrály nic, o čem bychom nevěděly, jen jsme neproměňovaly jasné příležitosti a střílely jsme z nepřipravených pozic,“ říká reprezentační kapitánka Iveta Luzumová, v čem byl jeden z důvodů vysoké prohry.

České házenkářky v ofenzivě znejistěly, nedokázaly skórovat, a pak neměly proti Nizozemkám šanci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z tábora českých házenkářek po porážce v Nizozemsku sbíral Mirko Vasič

„Musíme se trošku srovnat psychicky, hrát to, co jsme hráli v prvním poločase a vydržet celých 60 minut,“ nepropadá ještě trenér Jan Bašný před odvetou úplné beznaději.

Inspirovat se může ženská reprezentace u té mužské. Házenkáři totiž byli v podobné situaci před rokem. Ze Srbska si tehdy do barážové odvety o postup na světový šampionát přivezli ztrátu osmi gólů, kterou ale v odvetě zázračně smazali.

„Holanďanky nejsou Srbové, ať už mentálně, ani herně,“ upozorňuje kouč Bašný, podle kterého Nizozemky ani přes velký náskok odvetu nepodcení.

Házenkářkám se vzdálil postup na MS, v Nizozemsku prohrály o 10 branek

Číst článek

Pokud tak Češky příští sobotu v Mostě nedokážou na první pohled nemožné, na prosincový světový šampionát v Dánsku se nedostanou.

„Účast na velkých akcích je pro sport určující, protože právě na nich získáváme herní zkušenosti. Ještě důležitější ale je, do jakého koše spadáme, v jaké pozici jdeme do další kvalifikace,“ dodala zkušená Helena Štěrbová, kterou čeká v odvetě s Nizozemskem loučení s profesionální kariérou.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme