Házenkářky se s Eurem rozloučily porážkou. Norkám podlehly o 11 branek

České házenkářky zakončily své vystoupení na evropském šampionátu ve Švédsku prohrou, když favorizovaným Norkám podlehly vysoko 24:35. Zatímco Norky neprohrály ani v pátém zápase, Češky, kterým ani tentokrát nevyšla druhá polovina utkání, se s turnajem loučí s bilancí jedné výhry a pěti porážek. Celkově jim pak patří desátá příčka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češky na závěr Eura podlehly Norkám

Češky na závěr Eura podlehly Norkám | Foto: Alžběta Vejrosotová chf.cz | Zdroj: ČTK

Před zápasem mezi Českem a Norskem bylo jisté, že žádný výsledek jejich vzájemného souboje nemůže změnit konečné pořadí čtvrtfinálové skupiny II. – zatímco Seveřanky si již v předchozím průběhu turnaje zajistily postup do semifinále z prvního místa, svěřenkyně Jana Bašného už nemohly vylepšit pátou příčku.

Jak Norky, tak Češky však do duelu vstoupily v tradičních sestavách. V samotném úvodu první půle se obě mužstva střídala ve vedení, ale s přibývajícími minutami si favorizované Norky začaly tvořit několikagólový náskok.

V posledních minutách první třicetiminutovky ale české hráčky snížily až na rozdíl jediné branky, takže po úvodním poločase platil stav 18:17.

Na úplném začátku druhé půle dokázaly Češky srovnat, ale poté začaly dominovat opět Norky, které si následně během necelých pěti minut vytvořily čtyřgólový náskok.

Favoritky si posléze náskok už nenechaly vzít a naopak ho dále zvyšovaly. Utkání nakonec dovedly do vítězného konce v poměru 35:24. Do semifinále, ve kterém narazí na Francouzky, tak postoupily bez ztráty jediného bodu.

V souběžně hraném duelu se Francouzky radovaly z vítězství nad Srbkami, které si díky tomu zajistily účast v bojích o medaile. Češky na turnaji skončily celkově desáté a o dvě příčky tak zaostaly za historickým maximem.

ČR - Norsko 24:35 (17:18)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Kudláčková, Müllnerová - Luzumová 3, Kordovská 3, Jeřábková 1, Hrbková 7/2, Růčková 1, Salčáková 2, Knedlíková 2, Malá 1, Adámková 1, Marčíková, Crhová, Stellnerová 1, Ryšánková 2.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme