Házenkářky srší na Euru sebedůvěrou. Chceme ukázat, že taky umíme hrát, říkají

České házenkářky si stále užívají nečekanou výhru nad Maďarskem. Díky ní výrazně zamotaly postupovou matematiku základní skupiny C mistrovství Evropy. Další zápasy v Malmö teď ukážou, co pro národní tým úvodní triumf znamenal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká házenkářka Petra Růčková v zápase proti Maďarsku

Česká házenkářka Petra Růčková v zápase proti Maďarsku | Foto: Alžběta Vejrosotová chf.cz | Zdroj: ČTK

„Nabízí se odpověď, že vítězství dodá týmu sebevědomí. Sebedůvěru a důvěru ve vlastní schopnosti měl ale tým už před zápasem, protože jinak by ho nevyhrál,“ říká trenér Jan Bašný.

Kouč na týmu viděl obrovské odhodlání, touhu uspět, a vyvrátit tak předturnajové prognózy, podle kterých měly být Češky nejslabším celkem ve skupině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na mistrovství Evropy jsme přijely v bojovné náladě, říká česká házenkářka Jana Knedlíková

„Určitě jsme přijely v bojovné náladě. Hrozně chceme ukázat, že nejsme takovým týmem, jako se o nás mluví. Chceme ukázat, že házenou taky umíme hrát,“ líčí Jana Knedlíková, která to se svými spoluhráčkami na úvod šampionátu jednoznačně dokázala. Triumf nad Maďarskem ještě týmu umocnil víru ve vlastní schopnost.

„Myslím si, že tahle výhra každou z nás nabudí a že to zvedne i sebevědomí, které je potřeba do dalších zápasů, takže nás to posune dál,“ myslí si dvacetiletá Markéta Jeřábková, pro kterou je evropský šampionát ve Švédsku premiérovou velkou akcí v seniorské reprezentaci.

Češky se teď pokusí využít pozitivní impulz a vybojovat postup ze základní skupiny. A rozhodně se nechtějí spoléhat na skutečnost, že by jim za určitých okolností mohla stačit i jediná výhra.

„Spíš počítáme s tím, že stačit nebude, protože je ta skupina velmi těžká a může se to zamotat. Do každého zápasu jdeme s tím, že můžeme hrát s kýmkoliv,“ potvrzuje Petra Růčková, že se české reprezentantky nezaleknou ani dalších favorizovaných týmu v základní fázi turnaje - Černé Hory a Dánska.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme