Házenkářky začaly čtvrtfinálovou skupinu porážkou, Ruskám podlehly o dva góly

Do další fáze mistrovství Evropy házenkářek vstoupily české reprezentantky porážkou s Ruskem. Úřadujícím olympijským vítězkám podlehly po boji 24:26. Skvělý výkon předvedla hlavně brankářka Lucie Satrapová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkářky těsně podlehly Rusku

Házenkářky těsně podlehly Rusku | Foto: Alžběta Vejrosotová chf.cz

Češky držely na evropském šampionátu krok zatím s každým soupeřem a nezalekly se ani olympijských šampionek z Ria. Hvězdami nabitý tým Ruska se měl v úvodu problémy i v obraně, prvních sedm branek českého výběru totiž dalo sedm různých hráček.

Do výraznějšího náskoku se Rusky dostaly až v závěru prvního poločasu. Po střele z levého křídla od Samochinové vedly 12:9 a hlídaly si vedení. Minutu před přestávkou snížila Markéta Jeřábková na 12:14.

Ani po pauze nepřipustily svěřenkyně trenéra Bašného výraznější ztrátu. Držela je především výborná brankářka Lucie Satrapová. Její úspěšnost zákroků byla přes 40 procent.

V útoku držela tým Petra Růčková s pěti brankami. Po třech gólech měly hned 4 Češky. Minutu a 40 sekund před koncem snížila Petra Adámková na rozdíl jediného gólu.

V poslední minutě byla i šance na vyrovnání, jenže Veronice Malé se nepovedla přihrávka a posledním útokem potvrdila Makejevová výhru Ruska 26:24.

V tabulce čtvrtfinálové skupiny v Helsinborgu tak Češky i Rusky mají po dvou bodech. Dalším zápasem národního týmu bude úterní utkání s Rumunskem.

Čtvrtfinálová skupina 2 (Helsingborg):
ČR - Rusko 24:26 (12:14)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Kudláčková - Luzumová 2, Crhová, Kordovská 3, Jeřábková 3, Hrbková 3, Růčková 5, Salčáková, Knedlíková 2, Malá 3, Adámková 2, Weisenbilderová, Stellnerová, Ryšánková 1.
Nejvíce branek Ruska: Senová 4, Vjachirevová, Bobrovnikovová, Makejevová, Dmitrijevová, Skorobogačenková po 3.
Rozhodčí: Brehmerová, Skowroneková (obě Pol.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 5/4. Vyloučení 0:1. Diváci: 1021.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme