Házenkářům generálka na MS nevyšla, Německu podlehli 22:27

Čeští házenkáři v posledním přípravném utkání před světovým šampionátem v Kataru prohráli v Manheimu s domácím Německem 22:27. Reprezentanti ztratili zápas proti favoritovi a dalšímu účastníkovi MS ve střední části druhé půle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentant Ondřej Zdráhala při zakončení v přípravném utkání s Německem

Český reprezentant Ondřej Zdráhala při zakončení v přípravném utkání s Německem | Zdroj: ČTK

Odveta v mannheimské hale před více než devíti tisícovkami diváků jako by kopírovala páteční úvodní vzájemný duel. Domácí tým si po vyrovnaných deseti minutách vytvořil dvou až tříbrankový náskok, který si pak udržoval.

Čechy od stavu 6:7 potkal přibližně desetiminutový střelecký výpadek a Němci toho využili k navýšení vedení až na 10:6. Hostům ale pomohl následný oddychový čas a po dvou Zdráhalových trefách a Hrstkově zásahu to bylo už jen o jednu branku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápasy s Německem ukázaly slabiny našeho týmu, říká český reprezentant Pavel Horák

V poslední sekundě první půle pak na sedmimetrový hod vystřídal Štochla, který na rozdíl od pátečního duelu nastoupil od začátku, Galia a díky úspěšnému zásahu proti Grötzkému udržel Čechy v jednogólové ztrátě.

Po změně stran se blýskl třemi góly Horák, hrající německou ligu za Füchse Berlín, a hostující celek brzy srovnal skóre. Jenže okolo 40. minuty Češi stejně jako v pátek ztratili kontakt ve skóre, neboť je potkal další střelecký půst a favorizovaní Němci především díky výborně zakončujícímu Grötzkému opět odskočili do vedení 17:13.

Za hosty se brankově prosazoval téměř už jen výhradně Horák, celkem autor šesti gólů. Favorit tak v poklidu navyšoval skóre a v koncovce si mohl užít ovace vstoje od fanoušků. Češi se v samém závěru přece jen vzepjali, dokázali snížit a uhráli o tři góly lepší výsledek než v pátek.

Do katarského mistrovství vstoupí národní tým v pátek proti Francii.

Přípravné utkání házenkářů v Mannheimu:

Německo - ČR 27:22 (11:10)
Sestava a branky ČR: Štochl, Galia, Mrkva - Hrstka 4, Bečvář 1, Jurka, Jícha 1, Sobol 1, P. Horák 6, Babák 2, Linhart 1, Petrovský, Škvařil, Vinkelhöfer, Zdráhala 3/1, Šindelář 3, Kasal, Szymanski.
Nejvíce branek Německa: Grötzki 6/2, Sellin 5/1. Rozhodčí: Togstad, Kristiansen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/1. Vyloučení: 1:2. Diváci: 9155.

Nominace českého týmu na MS:

Brankáři: Martin Galia (St. Gallen/Švýc.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.).
Hráči do pole: Tomáš Babák (St. Gallen/Švýc.), Roman Bečvář (Rostock/Něm.), Pavel Horák (Füchse Berlín/Něm.), Jakub Hrstka (Prešov/SR), Filip Jícha (Kiel/Něm.), Miroslav Jurka (St. Raphael/Fr.), Michal Kasal (Celje Pivovarna Laško/Slovin.), Petr Linhart (Plzeň), Jiří Motl (Lovosice), Leoš Petrovský (Plzeň), Jan Sobol (Pulawy/Pol.), Jakub Szymanski (St. Gallen/Švýc.), Jakub Šindelář (Plzeň), Ondřej Zdráhala (Hamm-Westfalen).

ČTK, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme