Hendikepovaní sportovci se rozloučili s Riem. Uctili i památku zesnulého íránského cyklisty

Závěrečný ceremoniál paralympiády v Riu de Janeiru se nesl v rytmu samby. Pro Brazilce pádný důvod k tomu, aby ještě jednou ocenili hendikepované sportovce. V průběhu her jim vytvořili báječné prostředí a odměnou jim byly výkony v mnohých případech na hranici lidských možností.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za čtyři roky se budou hry konat v japonském Tokiu

Za čtyři roky se budou hry konat v japonském Tokiu | Zdroj: ČTK

Vůle překonávat překážky a osud. A tím dávat příklad ostatním, aby je následovali. Tak v Riu prezentovali závěrečný ceremoniál.

„I když třeba o paralympijské hry obecně není takový zájem jako o olympijské, jsou důležité. Hlavní je vidět, jak se daná osoba dokáže porvat s životním osobem. Je to tak zajímavé,“ vystihla smysl her návštěvnice Suzanne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Paralympionička Kateřina Cuřínová si hry v brazilském Riu užila, prý si splnila svůj sen

Philip Craven, předseda mezinárodního paralympijského výboru, pak ocenil občany Ria a udělil jim nejvyšší paralympijské vyznamenání.

Šéf světového sportu hendikepovaných vyzval také diváky na stadionu Maracaná, aby minutou ticha uctili památku Bahmana Golbarnežáda. Íránský cyklista podlehl následkům nehody při silničním závodě mužů (psali jsme zde).

Z českých paralympijských sportovců vystihla za všechny atmosféru končících her Kateřina Cuřínová hrající bocciu. „Je to fakt super. Splnila jsem si sen. Moc si to užívám,“ řekla Cuřínová.

Českou vlajku pak na závěrečném ceremoniálu nesl bronzový medailista z turnaje stolních tenistů Jiří Suchánek. Nadcházející letní paralympijské hry bude za čtyři roky hostit japonské Tokio.

Pavel Petr, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme