Hendikepovaný cyklista Bouška má z MS dvě medaile a nepříjemný zážitek

Radost ze dvou medailí, ale také obavy o těžce zraněného kamaráda - tak se prezentoval na ruzyňském letišti po dnešním návratu z mistrovství světa hendikepovaných cyklistů v Greenville ve Spojených státech český reprezentant Jiří Bouška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojnásobný medailsta z mistrovství světa handicapovaných cyklistů ve Spojených státech Jiří Bouška

Dvojnásobný medailsta z mistrovství světa handicapovaných cyklistů ve Spojených státech Jiří Bouška | Zdroj: ČTK

Zlato z časovky a bronz ze silničního závodu. To už je z pohledu Jiřího Boušky dost dobrý důvod ke spokojenému ohlédnutí za právě skončenou soutěží.

„Pořád jsem se držel na dosah špičce, ale stále tomu chyběla ta třešnička na dortu. Letos jsme to už dokázali vyšperkovat, aby závěr sezony byl opravdu top,“ usmíval se spokojený Bouška.

Přehrát

00:00 / 00:00

Letos jsme to už dokázali vyšperkovat, aby závěr sezony byl opravdu top, usmíval se spokojený Bouška

„Ze špičky nechyběl nikdo, nasazení bylo extrémně vyhecované, což se potvrdilo i v silničním závodě,“ dodal k samotným závodům český jezdec.

Právě silniční závod přinesl české reprezentaci také hodně nepříjemnou tečku za světovým šampionátem.

Jiří Ježek jako jeden z favoritů měl těsně před cílem těžký pád a s mnohočetnými zraněními byl převezen do nemocnice, kde musel být okamžitě operován. Američtí lékaři označili jeho stav za velmi vážný.

„V podstatě od začátku závodu se to hodně hádalo a strkalo. Konkrétně jsem s Rakušanem, který zavinil tento incident, měl tři kilometry před cílem tvrdý poziční souboj. Ve finále na to doplatil ve spurtu Jirka Ježek. Ale neviděl jsem to, jenom slyšel. Když jsem se vrátil na místo, tak už byl Jirka v sanitce.“

Očitým svědkem karambolu v cílové rovince byl také trenér Daniel Treml.

„Stál jsem 50 metrů od incidentu, kde se to stalo. Na pravé straně zůstal ležet rakouský závodník a vlevo bohužel u těch plůtků zůstal Jirka Ježek. Byl to opravdu těžký pád a vypadalo to ošklivě,“ popisuje nepříjemné chvíle Treml.

Hendikepovaného cyklistu Jiřího Ježka už probudili z umělého spánku

Číst článek

„Výhodou bylo, že 20 metrů od pádu Jirky Ježka měla stanoviště záchranná služba, takže byli na místě nehody okamžitě a začali mu pomáhat.“

Po dvacetihodinové cestě domů neměli Jiří Bouška a jeho trenér aktuální zprávy o zdravotním stavu svého kolegy. A jak tedy reagovali na čerstvou informaci, podle které český závodník není v ohrožení života a byl probuzen z umělého spánku?

„To je hodně pozitivní zpráva a je to jenom dobře,“ řekl Daniel Treml.

„Je to tvrdý závoďák a vylíže se z toho. Určitě se zotaví,“ je přesvědčený Jiří Bouška.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme